njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. nov. 2010

Karadžić: Otišao bih, ali nemam para

Moraće još dugo da doprinosi razvoju srpskog fudbala

BEOGRAD, 12. novembar 2010, (Njuz) – Nakon dugog polemisanja u javnosti oko toga da li će Tomislav Karadžić i dalje ostati na čelu srpske kuće fudbala, telefonskim razgovorom nam je potvrđeno ono čime se špekulisalo u javnosti, a pre dva dana i preneo “Sportski žurnal”. Karadžić jednostavno nema novca da bi mogao da napusti svoju funkciju.

– Po novom Statutu FSS donešenom nakon Svetskog prvenstva u Južnoj Africi ubačeno je, kao što znate, Navijačko veće u sastav skupštine, i ovo je još jedna promena koju su oni izglasali. Naime, svaki funkcioner koji želi da raskine saradnju sa FSS, mora da Savezu plati petostruko veći iznos od onog koji je do tada zaradio. To se odnosi na sve, od portira, preko selektora, pa do predsednika. Naravno, vi sami znate koliko sam ja na ovoj funkciji zaradio novca, i ja jednostavno sebi ne mogu da priuštim takav luksuz kao sto je odlazak i plaćanje penala – rekao je vidno iznervirani Tomislav Karadžic. – Ja sam se toliko trudio i ostavljao “srce u kancelariji”, ali protiv birokratije se ne može. Navijači reprezentacije su još jednom pokazali koliko je jak njihov lobi u našem fudbalu – gotovo u dahu je izgovorio silom predsednik FSS.
    
Milovan Đorić, predsednik stručnog veća trenerske akademije FSS-a i najbliži saradnik Tomislava Karadžića izjavio je da je u pitanju presedan na svetskom nivou. – Ja sam ostao bez teksta. Zbog ovog pravila mi ćemo morati da obavljamo naše funkcije još dugi niz godina. Nadam se da su navijači sada srećni – rekao je popularni Bata Đora sa dozom sarkazma.

Do nas je stigla i reakcija Ivana Ćurkovićam potpredsednika Odbora za hitna pitanja FSS-a. – Mi smo toliko toga dali ovom narodu i zemlji, i navijački lobi nam ovako vraća. Ja sam već isplanirao penziju na kraju godine, ali izgleda od toga nema ništa.

Velika bura koja se digla oko ovog pravila došla je i do predsednika UEFA-e, Mišela Platinija. – Ja ne verujem da postoji veći dokaz da je fudbal postao talac navijača. Mi im poručujemo da ima nečega i van terena. Ja podržavam rukovodstvo FSS-a Srbije i gospodina Karadžića.

Da podsetimo, u sastavu Skupstine FSS nalazi se 40 odbornika, od kojih su 20 članovi Stručnog veća (SV), funkcioneri FSS birani na internim izborima, a drugih 20 su članovi Navijačkog veća (NV), birani na osnovu najvećeg broja dolazaka na utakmice reprezentacije, u Srbiji i inostranstvu. Ovo pravilo je izglasano tako sto je 20 članova NV glasalo “za”, a “protiv” je bilo 4 člana SV, jer drugih 16 nije bilo prisutno zbog “obaveza na terenu”.

Navijačko veće je dalo zajedničko saopštenje u kojem su izrazili “veliko zadovoljstvo zbog uvođenja novog pravila, jer više funkcioneri neće moći da tek tako daju ostavke, već ce morati da ostanu na svojim funkcijama”.

Podsetimo, gospoda Karadžić,Laković,Ćurković i Đorić na funkcijama u FSS imaju zavidan staž, i ovo pravilo ce ih tu zadržati još neko vreme.

Darko Dunjić

 Više na http://www.mondo.rs/s188504/Sport/Fudbal/Ako_selektor_hoce_da_ide_-_placa_petostruko.html 

 1. Povratak kaže:

  hehe, legendarno… :)

 2. Dragica kaže:

  bilo bi lepo da postavljate vesti bar dvaput dnevno!

 3. ja kaže:

  pa sačekaj dok ja počnem da pišem za njih.

 4. Miskored kaže:

  E,pa kazi care kolko ti treba,ja cu da ti dam pare-samo da te ne gledam vise,ajd pa se javi da se dogovorimo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *