Karićev povratak doveo do eksplozije BDP-a
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

30. dec. 2016

Karićev povratak u Srbiju podigao prosečnu platu na 500 evra

BEOGRAD, 30. decembar 2016, (Njuz) – Povratak Bogoljuba Karića u Srbiju podigao je visinu prosečne zarade na 500 evra, saopštio je republički zavod za statistiku.

Time je prognoza premijera Aleksandra Vučića da će prosečna plata u Srbiji u 2017. godini dostići 500 evra ostvarena pre roka, u sam smiraj 2016. godine.

– U pitanju je nominalni rast od 20 odsto u odnosu na prethodni mesec, a Karićev povratak pogurao je čak i bruto društveni proizvod (BDP) na čak tri procenta. Ovakvu eksploziju BDP-a nismo videli čak ni posle one kiše 25. jula, koju je premijer predvideo, i koja jeste bila dobar zamajac, ali se na kraju rast ekonomije ipak merio u promilima – navodi se u saopštenju RSZ.

U 2017. se, prema navodima ove institucije, može očekivati da Karićev povratak utiče i na porast potrošnje, a prvi efekti se očekuju već posle Karićevog ulaganja u svadbu ćerke Danice.

U napomeni RZS-a takođe stoji i da je realan rast prosečnih zarada još veći ukoliko se meri kroz takozvani Bogoljubov indeks, koji je nedavno uvršten u metodologiju, i prema kojem realan rast prosečne zarade iznosi 273,3 zelene salate.

Nenad Milosavljević

 1. Sp kaže:

  I promenio frazu “pet glava” u “pet glavica”.

 2. scoby kaže:

  Eto konacnog efekta namestenog tendera za novogodisnje osvetljenje, umesto 90.000 Bugara stigao je Bogoljub Od Zelene Salate, koji ima priblizno istu specificnu finansijsku tezinu kao toliki Bulgari. Jedino mi je zao slavnog Apelacionog Suda,koji ovog puta nije uspeo da pomiluje iskusenika Bogoljuba, i tu je naravno SPC koja je odmah poturila svije cance za milostinju.

 3. Ja sam kaže:

  Sta li pusi ovaj karic?

  1. vox populi kaže:

   Ako Milena Dravić puši Dravu, šta puši Bogoljub Karić?

 4. peric kaže:

  Taj nije drzao pare u Sr. ni za vreme Slobe, a nece ni sada. Finansirace svoje partije, sudije, urbaniste, policajce – kao i do sada. Samo cemo da gledamo njihova prefinjena Karicka lica cesce u medijima, sa popovima u pozadini. I to je ono sto me najvise plasi. To jest smo ce moja deca gledati ta lica.

 5. voya montoya kaže:

  Sveštenik sa veličanstvenog dočeka, je kao iz filma Ko to tamo peva…!!!Samo mu je falio mladi luk u desnoj ruci…A Karić je mogao i da održi Novgodišnji koncert,sa pripadajućim bendom,bandom,dobro orkestrom..Tek da delom, a ne rečima,dokaže slugeranstvo dinastiji patriota.Sve ovo je šok za naciju,gotovo kao gay parada, ponosnih patriota!!!

 6. Sasa kaže:

  Kad se on i Dinkic dogovore pa otvore prvo poglavlje za prikljucenje Evrope Srbiji.

 7. žirant železare smederevo kaže:

  Bogoljub je prvi od šest MIG-ova koje nam je poklonila Rusija.
  Sledeći koji će stići je MiG – model sa cvetom u kosi!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *