nazad na vrh

Kinezi prave leteće brdo za Koridor 10

PEKING, 20. septembar 2018, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će kineske firme u Srbiji napraviti leteće brdo za Koridor 10.

Prema rečima predsednika ovo brdo će biti daleko jednostavnije i jeftinije za premeštanje od postojećeg koje pravi probleme na budućoj trasi auto puta, a rad na njegovom pravljenju će otvoriti mnoga radna mesta.

– Zamolio sam kineskog predsednika Si Đinpinga da pomogne Srbiji u izgradnji Koridora 10. Ispričao sam za problem sa brdom, rekao sam mu da za njega imam jednu čudnu molbu i da se nadam da će razumeti šta hoću. Imao sam veliku tremu dok sam mu saopštavao moju ideju o letećem brdu, tresle su mi se i ruke i noge tokom razgovora, ali sam osetio veliko olakšanje kada mi je predsednik Si čvrsto obećao da će moja molba biti uslišena i da ćemo uskoro dobiti leteće brdo – izjavio je Vučić.

– Zahvaljujući inovativnjoj tehnologiji, poput one koja se koristi za pravljenje letećeg brda, Srbija će ostvariti komparativne prednosti nad zemljama ne samo regiona već i Evrope. Razvijanjem ovakvih tehnologija uticaćemo i na mlade da ostanu u Srbiji, jer za stvari poput letećeg brda ni u jednoj zemlji neće moći da čuju, da ne pričam o tome da nikada neće moći ni da ih vide – istakao je predsednik.

Vučić je napomenuo da će paralelno sa radom na letećeg brda Srbija krenuti sa projektom letećeg boljeg života.

– Još uvek nismo u mogućnosti da svima na teritoriji Srbije istovremeno obezbedimo boljitak, pa ćemo leteći bolji život premeštati iz jednog u drugi kraj države, kako bi svi bar malo osetili dolazak zlatnog doba – rekao je on.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. vi ste najveci neprijatelj srpskog naroda.

  i niste smesni, samo gadni

  • blago vama ako su vam njuzovci najveci neprijatelji.
   i, da, nisu smešni. urnebesno su duhoviti. kao, ustalom i svi pametni ljudi
   baš bih volela da znam šta vam je to konkretno gadno? zaista me zanima

  • Благо теби Адолфе!

 2. A voljeni i nikad prežaljeni slobica je hteo da koristi (vodene) topove kako bi uzdigao brdo u nebeske visine. Nadam se da će sa svojim brdom odleteti i svi unapređeni šešeljoidi u svoje još bolje živote, najbolje u pravcu njihove majčice Rusije.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix