njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. nov. 2019

Klijent pitao da li može da uzme samo vaučer bez kredita

BEOGRAD, 27. novembar 2019, (Njuz) – Branko Stamenić iz Beograda zamolio je zaposlene u Vojvođanskoj banci da mu odobre samo vaučer od 2000 dinara koji, inače, ova banka, daje uz svaki odobren kredit. Vaučer za kupovinu u velikim trgovinskim lancima privukao je brojne klijente, a Brankov zahtev je naterao banku da razmisli o proširenju svojih usluga.

 

– Kredit mi trenutno stvarno nije potreban, a 2000 dinara bi mi dobro došlo – iskren je Branko. – Kad malo bolje razmislim i banci se više isplati da mi da taj novac nego da prolazimo kroz kompletnu proceduru odobravanja kredita. Zaposlen sam i mislim da bih mogao da otplaćujem kredit redovno, ali ovde je sve nesigurno pa ne vidim razlog zašto bih pravio problem i banci i sebi. Ljudi u mojoj filijali su stvarno ljubazni, pa ne bih da ih dovodim u neugodnu situaciju ako se nešto desi pa počnem da kasnim sa otplaćivanjem rata. Ovo je, po meni, najbolje rešenje za obe strane. Banka meni da vaučer i  u startu izbegne sve moguće komplikacije – kaže on i dodaje da će nagovoriti suprugu da pređe u Vojvođansku banku, ako mu zaposleni u njoj izađu u susret.

 

U Vojvođanskoj banci priznaju da su iznenađeni Brankovim zahtevom i da traže rešenje koje bi zadovoljilo interes klijenta.

 

– Branko je donekle u pravu. Zašto bi čovek uzimao kredit ako mu nije potreban, a odrekao se 2000 dinara koje može da potroši na nešto korisno. Krivica je, opet, možda naša jer smo potpuno prevideli ovu situaciju. Zadovoljan klijent je cilj naše poslovne politike i, ako hoćete, najbolja reklama za jednu banku. Nismo sigurni da li sada možemo nešto da učinimo, ali jedna od ideja je da mi zaposleni skupimo tih 2000 dinara pa će nam ih on vratiti jednom kad uzme kredit – rekli su nam u Brankovoj filijali banke.

 

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Bolje da se penzioniše. Em ne bi više brinuo o zaposlenju, em bi dobio ,,vaučer” od 5000!
    (Ipak mislim da Aleksandra Obradovića treba osloboditi)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *