njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. apr. 2021

Koalicija SPS-JS predložila da se punoletstvo spusti na 15 godina

BEOGRAD, 20. april 2021, (Njuz) – Predstavnici koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija na današnjoj sednici  Vlade Srbije podnela zahtev za izmenu člana 11. Porodičnog zakona, po kojem će punolestvo sa 18 biti spušteno na 15 godina, saznaje Njuz.

– Svedoci smo rapidnih promena u društvu, a Srbija kao regionalni lider mora postavljati nove standarde u modernizaciji društva. Mladi su danas daleko sposobniji nego pre, pogotovu devojke, pa tako sa navršenih 15 godina sve češće vidimo mlade ljude koji žele da budu u svetu odraslih, sedaju za volan, kupuju alkohol, ili idu na žurke sa političarima – navodi se u obrazloženju predlagača.

Eventualnim usvajanjem ovog predloga izmene i dopune Zakona, Srbija bi bila prva zemlja u svetu u kojoj bi mladi ljudi sticali pravo glasa na izborima faktički već posle osnovne škole.

– Ulazak mladih u politički život jedne zemlje u potpunosti se uklapa sa strategijom naše vlade, a mladi lideri su budućnost svake zemlje – izjavio je portparol koalicije na konferenciji za medije – Zašto bismo ograničavali one koji ranije žele da preuzmu svoj život u svoje ruke, kada su naša deca izuzetno svesna svih izazova sa kojima se susreću punoletni i mnogo pre 15. godine, i to zahvaljujući internetu, pre svega društvenim mrežama i žurkama u Jagodini – stoji u predlogu zakona.

Uroš Bogdanović

Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove.

Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo.

  1. Aleksandar kaže:

    Ljudi, već sam vam pisao, ima li jednostavniji način za doniranje, ili davanje većih priloga u ređim intervalima? Ovo sa kliktanjem, registrovanjem i sl. uvek negde zaglavi…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *