nazad na vrh

Komarci iznenadili zaprašivače

pixabay.com
Nadležni kažu da nisu očekivali lepo vreme posle kišaFOTO: pixabay.com

CELA SRBIJA, 24. april 2018, (Njuz) – Velika najezda komaraca širom Srbije iznenadila je službe koje se bave suzbijanjem ovih insekata. Najviše komaraca ima u gradskim i prigradskim sredinama, u blizini reka, jezera, te u urbanim i zelenim područijima.

– Rojevi komaraca su se pojavili u poslednje vreme, ali za sada nema mesta panici, groznica Zapadnog Nila još uvek nije zabeležena – smiruju situaciju u gradskom zavodu za suzbijanje komaraca.

Kako kažu, nisu očekivali lepo vreme posle kiša, a građanima poručuju da izbegavaju izlaske napolje u jutarnjim, prepodnevnim, popodnevnim i večernjim satima.

– Otvaranje prozora i provetravanje savetuje se samo onima koji imaju mreže za zaštitu od komaraca na prozorima i vratima, a ukoliko treba da izađu iz kuća, građanima se savetuje upotreba repelenata.

Usled nedostatka zaprašivačke avijacije, iz nadležnih institucija razmatraju mogućnost angažovanja vlasnika dronova, da zapraše bar svoj komšiluk.

– Svaki građanin koji ima dron, može da se javi Zavodu, gde će prijaviti kvart koji će zaprašiti, i dobiće od nas dovoljnu količinu hemikalija.

Situacija još uvek nije alarmantna, budući da zvanična merenja kažu da još uvek nema više od 100 komaraca po glavi stanovnika. U slučaju dostizanja ove brojke, postoji mogućnost i angažovanja vojske.

Uroš Bogdanović

 1. Čemu ovolika frka? Čim se sastave novi vojni avioni i opreme za hemijsko dejstvo, čim se izabere novi gradonačelnik Beograda, proći će i sezona komaraca! Institut za genetiku, iz Sremske Kamenice je ionako utvrdio da ovi, trenutni komarci, nose u sebi genetski materijal žutih komaraca iz proslog režima!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. ako dodje do potrebe angazovanja vojske, sad kad smo super sa NATO, mozemo da ih zamolimo da uniste tomahavcima sve komarce

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Urose Pa nemoj sad tako…tvoj kolega je taman pohvalio Beograd da je Lider U Evropi Po zastiti komaraca a ti navodis na neki opsti pokret unstavanja istih…kakav je to raskol kod vas…nemojte da gradjane huskate na neku podelu onih Sto stite komarce i hrane ih krvlju svojom, i na one Sto bi nerede…i ubijanja…da da…eto ja rekoh a ti vidi…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. To vi mislite da su komarci…!Sve vreme,NATO seje mikro-dronove,najnovije generacije,programirane da poremete nas DNK Bedem,imunog sistema…?? Mnogo mocnije oruzje od Harpa,lociranog u Barajevu…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Ajmo brže ona akcija oko rađanja, neka i muškarci rađaju malo… pa da ko kinezi, svako ubije svog komarca i da smo mirni!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Zar nije moglo kao sa Hrvatima i Kos. ALBANCIMA JEDNOSTAVNO IM ZABRANITI ULAZAK U SRBIJU.
  A to bi mogao Vulin da obavi.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix