nazad na vrh

Komarci iznenadili zaprašivače

pixabay.com
Nadležni kažu da nisu očekivali lepo vreme posle kišaFOTO: pixabay.com

CELA SRBIJA, 24. april 2018, (Njuz) – Velika najezda komaraca širom Srbije iznenadila je službe koje se bave suzbijanjem ovih insekata. Najviše komaraca ima u gradskim i prigradskim sredinama, u blizini reka, jezera, te u urbanim i zelenim područijima.

– Rojevi komaraca su se pojavili u poslednje vreme, ali za sada nema mesta panici, groznica Zapadnog Nila još uvek nije zabeležena – smiruju situaciju u gradskom zavodu za suzbijanje komaraca.

Kako kažu, nisu očekivali lepo vreme posle kiša, a građanima poručuju da izbegavaju izlaske napolje u jutarnjim, prepodnevnim, popodnevnim i večernjim satima.

– Otvaranje prozora i provetravanje savetuje se samo onima koji imaju mreže za zaštitu od komaraca na prozorima i vratima, a ukoliko treba da izađu iz kuća, građanima se savetuje upotreba repelenata.

Usled nedostatka zaprašivačke avijacije, iz nadležnih institucija razmatraju mogućnost angažovanja vlasnika dronova, da zapraše bar svoj komšiluk.

– Svaki građanin koji ima dron, može da se javi Zavodu, gde će prijaviti kvart koji će zaprašiti, i dobiće od nas dovoljnu količinu hemikalija.

Situacija još uvek nije alarmantna, budući da zvanična merenja kažu da još uvek nema više od 100 komaraca po glavi stanovnika. U slučaju dostizanja ove brojke, postoji mogućnost i angažovanja vojske.

Uroš Bogdanović

  1. Čemu ovolika frka? Čim se sastave novi vojni avioni i opreme za hemijsko dejstvo, čim se izabere novi gradonačelnik Beograda, proći će i sezona komaraca! Institut za genetiku, iz Sremske Kamenice je ionako utvrdio da ovi, trenutni komarci, nose u sebi genetski materijal žutih komaraca iz proslog režima!

  2. ako dodje do potrebe angazovanja vojske, sad kad smo super sa NATO, mozemo da ih zamolimo da uniste tomahavcima sve komarce

  3. Urose Pa nemoj sad tako…tvoj kolega je taman pohvalio Beograd da je Lider U Evropi Po zastiti komaraca a ti navodis na neki opsti pokret unstavanja istih…kakav je to raskol kod vas…nemojte da gradjane huskate na neku podelu onih Sto stite komarce i hrane ih krvlju svojom, i na one Sto bi nerede…i ubijanja…da da…eto ja rekoh a ti vidi…

  4. To vi mislite da su komarci…!Sve vreme,NATO seje mikro-dronove,najnovije generacije,programirane da poremete nas DNK Bedem,imunog sistema…?? Mnogo mocnije oruzje od Harpa,lociranog u Barajevu…

  5. Ajmo brže ona akcija oko rađanja, neka i muškarci rađaju malo… pa da ko kinezi, svako ubije svog komarca i da smo mirni!

  6. Zar nije moglo kao sa Hrvatima i Kos. ALBANCIMA JEDNOSTAVNO IM ZABRANITI ULAZAK U SRBIJU.
    A to bi mogao Vulin da obavi.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix