nazad na vrh

Kompanija Fejsbuk zabranila svojim zaposlenima korišćenje Fejsbuka na poslu

Cukerberg očekuje da će zabrana korišćenja Fejsbuka na poslu, kompaniji Fejsbuk povećati produktivnost za 40%

PALO ALTO, 20. decembar 2011, (Njuz) – Zbog slabe efikasnosti svojih zaposlenih i nedovoljne produktivnosti u radu, kompanija Fejsbuk je zabranila svim zaposlenima da tokom radnog vremena koriste najpoznatiju društvenu mrežu Fejsbuk.

Usled nešto slabije produktivnosti proteklih nedelja osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg tražio je od svog IT sektora listu najposećenijih internet stranica svojih zaposlenih, ne bi li se uverio kako oni provode vreme na poslu.

– Zgrozio sam se kada sam video da većina zaposlenih tokom čitavog radnog vremena ima otvoren Fejsbuk u jednom od tabova – kaže Cukerberg – U ovoj kompaniji je gledanje tuđih profila, fotografija sa letovanja, lajkovanje statusa i linkova, postala praksa i to momentalno mora da prestane.

Mark Cukerberg smatra da bi zabrana korišćenja Fejsbuka zaposlenima u Fejsbuku, mogla da kompaniji Fejsbuk poveća efikasnost za 40 odsto.

Prema prvim informacijama, zaposleni u ovoj kompaniji već su najavili generalni štrajk i dali su Cukerbergu rok do Nove godine da promeni svoju odluku.

– Ukoliko osnivač naše kompanije ne odustane od zabrane korišćenja Fejsbuka na poslu, na samu Novu godinu stupamo u generalni štrajk, čime ćemo onemogućuti milione naših korisnika da svojim prijateljima čestitaju ovaj praznik, što bi verotno značilo i kraj svrhe postojanja ove društvene mreže – stoji u saopštenju zaposlenih.

Sensimilla Seedless

REKLAMA: Kompanija Njuz.net zabranila svojim zaposlenima da na poslu čitaju “Ovo nam možda nije trebalo”

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. ne znam da li ce produktivnost u fejsbuku skociti ovom zabranom, ali ce skociti sirom sveta, posebno u drzavnim sektorima

 2. Ha ha ha! Ovo je genijalno, nadam se da neće da Vas tuže :)

 3. cukerberg

  hahahahahahahahahahahaha

  Morons its ZUCKERBERG

  • Serbian language doesn't transliterate foreign names, phonetic transcription is applied instead. Of course, a dyslectic hoser troll wouldn't know anything about it. Go shovel your driveway and leave spellings and linguistics to others.

  • @canadain
   seljoberu, otisho si u tu vukojebinu da cimash dzakove, peres kola, ili da budesh shumar ne ledenom jebenom polu, pa ce sad ti da mi kazes kako se sta pishe na srpskom
   sekiru u ruke i nastavi da cepash!

   • Bravo, Himalajče (vokativ jednine)! Pored toga, njemačka prezimena uvijek čitam na njemačkom, a to što su ih iskrivili sami Židovi koji ih nose, zaboli me južnije od duše. Dakle, čitam Cukerberg, ne Zakerberg!

 4. Autor teksta je Grožđica bez Koštice. Da li biste mogli nešto o njoj?

  • E ne može nešto o njoj. Ko ti je dozvolio da primjećuješ takve detalje, neko te regrutovao, a ? Ajmo, pola sata čučanja u kukuruzima (dok držiš u zubima kašiku sa nojevim jajetom) i radoznalost tvoja će otići kao rukom odnesena….

 5. Jedna od onih vesti koje kad vidiš pomisliš: “Kako se ovoga ranije niko nije setio?” Svaka čast!

 6. oteraci ih na SoyaBook

 7. pa onda nek predju na twiter…sta ce jadni…

 8. Mogli bi upoznati nekog uživo i roditi zdravu djecu, ne daj Bože….

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix