njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

16. nov. 2013

Kompanija Srbijagas od Moskve zatražila rusko državljanstvo

Iz Srbijagasa smatraju da će biti bolje zaštićeni kada budu dobili rusko državljanstvo

NOVI SAD, 16. novembar 2013, (Njuz) – Kompanija Srbijagas uputila je zvaničnoj Moskvi molbu za dobijanje ruskog državljanstva, ekskluzivno saznaje Njuz.

Ta kompanija na ovaj potez se odlučila kako bi na još bolji način mogla da zastupa interese Rusije u Srbiji, ali i da bi mogla da se zaštiti od sve češćih medijskih napada.

– Kada Srbijagas bude dobio status ruskog državljanina, dobiće i adekvatnu zaštitu od napada koji dolaze prvenstveno iz Ministarstva energetike, ali i iz drugih krugova kojima ova kompanija i njeno poslovanje nisu po volji – rekao je sagovornik Njuza koji je insistirao na anonimnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima Njuza, postoje i planovi da se Srbijagas preseli u Rusiju i odatle posluje.

– Već imamo ofšor kompaniju u Švajcarskoj, tako da bismo preko nje mogli da poslujemo sa toplanama i ostalim partnerima u Srbiji. Isporuka gasa bi u tom slučaju zbog ukupnih troškova bila malo skuplja, ali bi gas i dalje bio jednako kvalitetan kao i do sada. Osim toga, razmišljamo i o preseljenju skladišta Banatski dvor koje bi, u slučaju da se preseli u Rusiju, verovatno moralo da dobije neko drugo ime – rekao je sagovornik Njuza.

Iz Srbijagasa poručuju da je preseljenje još uvek samo ideja i da se, ukoliko do njega dođe, selidba sigurno neće dešavati tokom zimskih meseci.

– Naravno da se nećemo seliti tokom zime, jer bi to značilo da u tom periodu neće imati ko da isporučuje gas, a nama nije u interesu da budemo u tako velikom finansijskom gubitku. Ionako gas prodajemo po cenama koje nisu tržišne i koje bi trebalo da budu bar 30 puta veće, tako bi ovaj udar suviše velik za krhko stanje u kojem se nalazimo – zaključio je naš sagovornik iz Srbijagasa.

Nenad Milosavljević

 1. gradjanin kaže:

  Vest bi bila i da Putin moli Srpske vlasti da dobije srpsko držvljanstvo jer želi da pobegne od Ruske mafije u Srbiju.

 2. Zoran Mitrovic kaže:

  Ako se skladiste Banatski dvor preseli u Rusiju verovatno ce dobiti ime Putinov dvor. Sto je i normalno jer svaki kralj mora da ima i svoj dvor.

 3. Jelena kaže:

  Molim vas uzmite i Bajatovića i ne vraćajte ga!!!!

  1. Mladjan Dinkic kaže:

   ili ga zatvorite u skladiste gasa

 4. celtic kaže:

  Večeras se vraćam iskrivljen kući i vidim stari grafit ‘Ubijajmo bogate.’. Sad tek ima pravu primjenu.

 5. Milford kaže:

  A kad ste krali drzavu tad vam nije trebalo rusko drzavljanstvo! Bando lopovska, sve bi vas ja poslao u rudnik! Vratite ono sto ste ukrali privatizacijom pa idite u bozju mater i tamo trazite drzavljanstvo Ugande, Filipina i Mauricijusa ako vam to nesto znaci al prvo da odgovarate za pljackanje ovog jadnog i napacenog naroda!

  1. Komšija Žika kaže:

   Milforde, prokužili smo te!

   1. aleksandar kaže:

    to vi, gledaoci sa jeftinijim ulaznicama, za vas je ovo ujedno i pocetni udarac….

 6. Ivica Dacic kaže:

  znaci banatski dvori… znaci ruski krstur….

 7. Ja ja ja kaže:

  Sta ce im gas iz uvoza. Od srpskog prebranca atomski gas se dobija i to fri! :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *