nazad na vrh

“Komšijin Wireless” proglašen za provajdera godine u Srbiji

...

BEOGRAD, 7. april 2011. (Njuz) –  Internet provajder “Komšijin Wireless” izabran je za Internet provajdera godine u Srbiji, na osnovu ankete koju je radio popularni magazin o računarima “PC Press”.

Anketa je obuhvatila uzorak od 100.000 korisnika Interneta u Srbiji, koji su odgovarali na pitanje “Kojeg Internet provajdera koristite?”. Kompanija “Komšijin Wireless” našla se na ubedljivom prvom mestu sa 76.25 odsto, a zatim slede Eunet sa 2.2 odsto, Orion Telekom sa 1.9 odsto i Verat Net sa 1.8 odsto.

Glavni i odgovorni urednik magazina PC Press Dejan Ristanović kaže da nije iznenađen trijumfom Komšijinog Wirelessa, ali da nije očekivao baš ovoliki primat na tržištu.

– Zanimljiv je podatak da je Komšijin Wireless u Srbiji mnogo bolje kotiran nego u zemljama Zapadne Evrope. Primera radi, u Francuskoj usluge ovog provajdera koristi tek 7.6 odsto korisnika Interneta, u Norveškoj 5.4 odsto, a u Švajcarskoj samo 1.3 odsto korisnika. Ovi podaci nedvosmisleno dokazuju da su komšijski odnosi mnogo topliji i srdačniji u Srbiji nego na zapadu – objašnjava Ristanović.

Istraživanje je takođe pokazalo da korisnici Komšijinog Wirelessa pokazuju veliku privrženost ovom brendu. Ispitanici kažu da najviše vole da koriste usluge ovog provajdera u slučaju da im je komšija neviđeni drkadžija koji pušta glasnu muziku, šeta hodnikom bez majice, i pušta svog psa da piša po otiračima. Takođe, korisnici se najčešće opredeljuju za usluge ovog provajdera preko komšije čija je žena histerična kučka koja vrišti posle ponoći, pojačava “Farmu” do daske, i usisava u 7 ujutru, a pritom ima iritantnu decu koja se po ceo dan deru ispred zgrade.

PC Press je dodelio i nagradu za najaktivnijeg korisnika “Komšijinog Wirelessa” Draganu Joksimoviću, taksisti iz Kaluđerice. On je u proteklih godinu dana putem ovog provajdera skinuo 167 terabajta porno filmova, kompletnu diskogafiju Zvezda Granda, kao i sve delove Žikine Dinastije. Da bi ovo postigao, Joksimović je instalirao specijalni bežični ruter koji je vukao Internet od svih pet komšija istovremeno.

Istok Dražić

Marko Pavlović

(#nohomo)

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Nekada smo od komsije krali tresnje,a sada krademo WIRELESS!

  via _Im_Maky_
  http://twitter.com/_Im_Maky_/status/55782292911702016

 2. Problem je nastao kad je majstor Đokica ‘za džabaka’ instalirao Milkici Wi-Fi Protected Access II (WPA2) sa podužom wireless antenom na krovu i celom Mladenovcu prodao ‘password’.

 3. Prinudjen sam da koristim Komsijski wireless!
  Brzi je i pouzdaniji od ovog mog KBCneta.
  Cena je povoljnija i ne menja se, sto je podjednako vazno.

 4. Wireless je kao sex, bez zastite mozes da navatas razni paraziti.

 5. Ko god je pisao ovo je car!!
  Svaka cast :)

 6. Ako jačina komšijonog wirelessa u tvom stanu prelazi polovinu ukupne jačine, slobodno mu se možeš nakačiti jer ti zagađuje životni prostor.

 7. Ponekad “Komšijin Wireless” zatraži i lozinku, ali svi znaju da je to “12345678”. :)

 8. Vrhhhh :))))))

 9. Svaka čast :)!

 10. Dva priključka na dve štek dozne istog osigurača – (fuse or fusible), model TRENDnet 200 Mb/ps Powerline AV adapter kit TPL-303E2K, od potkrovlja do podruma elektricna mreža radi brzinom munje, te i tv-video-audio-play games & download files jednostavno se konektuju na svaki komp.
  Cena za dva adaptera – jedva dvajestak do trijestak evrića, al’ ovo čudo u svakom domu vredi imati i niko ne može da ga provali.

  • Izvrsno, agente Tagore! Ja u B. Luci imam drugačiji model, ali (poštujući ono što si naveo) sve radi kao podmazano. Niko ne zna da postojiš, a skineš tonu stvari dok si rekao Evropska Unija. Obavezno probati i upoznati boga lično.

 11. Istok Dražić

  Marko Pavlović

  Malo ste zamenili prezimena :D

 12. Novi srpski mentalitet:
  Ne daj bože da komšiji crkne Wireless!

 13. e to je provajder, a ti se drndaj sa telenorom…

 14. Stvarno ste carevi!!!! A, najbolji je ovaj poslednji pasus!!!!

 15. Iako imam wireless obavazno koristim komsijin-em je dzaba a i sta ce na mom imanju!

 16. Ubedljivo najbolja vest ikada ! :)

 17. Pa neznam, cudi me da istrazivanje nije obuhvatilo kompaniju “Komšinicin Wireless” .
  Ja ga koristim vec godinama i savrseno radi. Takodje iz moje i iz okolnih 4 zgrade znam bar jos 20-tak drugara koji koriste istu kompaniju i niko nema ni jednu zamerku.
  Ja licno, sam se odlucio za “Komšinicin Wireless” iz vise razloga:,
  – kablovski internet koji je doveden kod mene u stan, uvek je opterecen sa mnogo juzera (zena i dvoje dece na netu non-stop).
  -“Komšijin Wireless” je takodje prisutan, ali je protok samo 1,5Mbs (upload nikakvih 128kbs), dok je “Komšinicin Wirelessa” 2Mbs, a upload cak 1Mbs!
  – general menadzer ove kompanije bolje izgleda od polovine Playboy-evih zecica

  Kada i trece dete malo odraste, bez sumnje, koristicu dodatno i “Komsijin Wireless”, li cu zahtevadi da se upload poveca bar ne 512 Kbs.

 18. Kod mene ne postoji taj provajder “Komšijin wireless”, ali postoji “H520i” i svi mi kažu da je to isto to, samo je valjda ćerka-kompanija matičnog provajdera. Radi odlično, nema veliki lag i download je extra, mada sam morao da podesim MAC filtering kako bih jedino ja mogao da budem online, sa vlasnikom naravno… Čak sam mu omogućio da ima dovoljan protok za Facebook i Skype, jer sam načuo da ipak on to plaća, ma koliko svi brujali da je povoljno.

 19. Blago vama,svi ste tako moderni,a ja nemam cak ni kompujter…..

 20. Pa taj provajder je vec unazad nekoliko godina najbolji.
  A verovali ili ne, jos je i dzabe :)

 21. Pa ko im je kriv kad ne zaštite mrežu kvalitetno.

 22. Evo ovako, ako znate da neko koristi Komšijin Wireless, a da ste vi komšija:
  http://www.ex-parrot.com/pete/upside-down-ternet.html

  Have fun!

 23. Hey ‘landlord of Italy’,
  Jedina moguća zaštita wirelessa je MAC adresa.
  U ‘security congifuration’ se ubaci ‘physical address’ kompjutera koji imaju prava na konekciju.
  How to find your MAC address?
  http://www-dcn.fnal.gov/DCG-Docs/mac/
  (Win NT, W2K, XP, Vista & Se7en = idem.)

 24. Glb! Da li IKO ovde govori srpskohrvatski jezik naroda i narodnosti, hehehe…

 25. Које сам ја среће – код мене се сви позакључавали! Један се зове “plati pa klati”! Толико о добром провајдеру! :P

 26. Tetka, ‘ajde o'ladi, :P
  Kupiš BMW, prikačiš laptop Macintosh (ili Sony Vaio bele boje) na ‘cigarette lighter receptacle’ ili kako se već na našem narodnom jeziku taj ‘allume-cigare’ naziva – (kosovarski upaljač za travu ili tek pošeno seno), i prikočiš BMW po ‘avlijama’ novopredviđenih konstrukcija stambenih zgrada…
  Uvek će se naći neki ‘Zulu iz Tanguzije’ koji svoj ‘wireless’ ili na našem lepšem i kraćem jeziku – ‘svoju ”privatnu bežičnu mrežu” neće znati da zaštiti:P

 27. U mirisavom ‘tek pokošenom senu’, neoprostivo sam zaboravio meni dragu sekicu OLJU…
  WIRELESS na našem najlepšem jeziku zvuči ”privatna Internet bez žična mreža”, dok se (Z+Ž) udaju i žene u (Ž), mada dužina izraza postaje zagonetna..
  OLJA na engleskom jeziku je nalik na ”look or I'm looking”.
  Na trećem najlepšem jeziku na svetu, gledaj se kaže ‘regarde’ toliko jako koliko i sam engleski izraz ‘regards’ čini. Dva niža linka rasturaju od lepote izraza OLJA:
  http://youtu.be/gMbnwAsys2I or ( http://www.youtube.com/watch?v=gMbnwAsys2I& )
  http://www.youtube.com/watch?v=fSqfCtpsA40 – je privatni izraz po kome se jednostavno suzi…
  Dok brazilski glagol ‘sonhar’ čini ‘sanjati’, provalimo li 8'000 Km niže, srpski i filipinski (tagalog) ostaju jasni i glasni krik postojanja u kreativnom svetu majmuna i Darwina, kome se družim.

 28. ja ove moje komšije puštam da mi se kače, ali im puštam samo zaražene sajtove. :)

 29. “Takođe, korisnici se najčešće opredeljuju za usluge ovog provajdera preko komšije čija je žena histerična kučka koja vrišti posle ponoći, pojačava “Farmu” do daske, i usisava u 7 ujutru, a pritom ima iritantnu decu koja se po ceo dan deru ispred zgrade.”
  Hahahahaha,WIN!

 30. Ja sam koristio komsijin net u Nisu .. ima ih koliko hoces… Cak sam ga i zastitio sifrom da mi ne slabi protok :DDD Skidao sam maks. dva filma dnvevno to mi je limit bio :DDD

 31. Idem da javim komšiji. Biće mu drago :)

  Maravno glavni razlog uspeha ove kompanije je što je i komšija ukapirao da je bolje da ste na netu nego na njegovoj ženi.

 32. PoZz svima,nekog strucnijeg bi molila da mi odg-zasto nmg da se konektujem na taj komsijin net i povrg toga sto je otkljucan,rec je o hg520c?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix