nazad na vrh

Konobar dobio otkaz jer ne ume da fotografiše goste

Darko sa zadovoljnim gostima koje još uvek nije fotografisao

BEOGRAD, 25. jul 2020, (Njuz) – Konobar Darko Matić (30) iz Beograda dobio je danas otkaz u restoranu “Primadona“ sa obrazloženjem da ne ume da fotografiše goste koji to zatraže od njega.

Kako je objasnio vlasnik restorana Radenko Kaluđerović, posao konobara nije više samo da primi porudžbinu i kvalitetno usluži goste, već i da ih fotografiše kada ga zamole, što se svakodnevno događa.

– Darko svoj posao konobara obavlja bez greške, međutim kada treba fotografisati goste za stolom, tu se ne snalazi baš najbolje. Prosto nema talenta za fotografiju, ekspozicija, kompozicija, svetlo, sve mu je jako loše. Naši gosti se sve češće žale da su fotografije koje Darko pravi njihovim telefonima ili tabletima mutne i neupotrebljve za kačenje na Fejsbuk i Instagram. Primera radi, sinoć je u njegovom reonu za jednim stolom sedelo dvanaest devojaka koje su ga u jednom trenutku zamolile da ih fotografiše i pogodite šta se dogodilo. Darko je uspeo da u kadar uhvati jedva njih deset, od kojih je bar pet u tom trenutku zažmurilo, a ostale su po sopstvenom priznanju ispale užasno! Bila je to kap koja je prelila čašu i morao sam da ga otpustim – rekao je gazda Radenko.

Iz ovog razloga Udruženje vlasnika restorana i kafića već je podnelo pisani predlog Ministarstvu prosvete da ugostiteljske škole širom Srbije u svoj nastavni plan i program od jeseni uvrste obavezni predmet “Fotografisanje gostiju za stolom“, kako bi mladi konobari iz škola izlazili obučeni za sve što ih na budućem poslu čeka.

Otpušteni Darko Matić novinaru Njuza se poverio kako namerava da već od ponedeljka u Narodnom univerzitetu “Božidar Adžija“ upiše fotografski kurs, posle čega će ponovo konkurisati za mesto konobara u nekom beogradskom lokalu.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix