Milorad Grčić je u prethodnom periodu značajno uticao na tržište bitkoina
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. jan. 2022

Kopači bitkoina pozdravili ostavku direktora EPS-a Grčića

BEOGRAD, 12. januar 2022, (Njuz) – Udruženje kopača kriptovaluta Srbije pozdravilo je danas ostavku v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića i ocenilo da će taj događaj nesumnjivo dovesti do pune stabilizacije energetskog sistema zemlje.

U udruženju navode da je stabilno energetsko snabdevanje od ključnog značaja za rudarenje bitkoina i drugih kriptovaluta.

– Kada se desi da u termoelektranu dospe blato i da se od njega pravi struja, onda ni brzina iskopavanja bitkoina neće biti na zadovoljavajućem nivou. Mi trošimo više struje nego kada biste uključili sve veš mašine na najduži program tokom najskuplje tarife i već smo pretrpeli ogromne gubitke prilikom prethodnog kolapsa energetskog sistema. Kada smo videli da je pre par dana u Kolubari izgoreo bager od skoro 19 miliona evra, izuzetno smo se zabrinuli da i naš kriptokapital može isto tako da plane u sekundi zbog nekompetentnih kadrova. Zaista ne možemo da razumemo da postoje ljudi koji misle da mogu samo da sede i ne rade ništa, a da kinta stalno kaplje na račun – rezignirani su u Udruženju.

Prema njihovim rečima, Milorad Grčić je u poslednje vreme na kurs bitkoina počeo da utiče skoro kao tvitovi Ilona Maska, vlasnika kompanije Tesla, samo negativno.

– Ako se pitate zašto je bitkoin u poslednje vreme potonuo i pojedinim danima gubio i do pet odsto vrednosti, odgovor je – Milorad Grčić. Berze kriptovaluta negativno su reagovale na svaki novi dan koji je on proveo na funkciji, a najave predsednika Vučića uoči Nove godine da će Grčić ostati na funkciji dok ne stabilizuje sistem dovele su i do kraha nekoliko berzi – objasnili su za Njuz u UKKS-u.

Na pitanje koga vide kao Grčićevog naslednika koji bi mogao bolje da obavlja posao direktora EPS-a, kratko su poručili: “Bukvalno bilo koga”.

Nenad Milosavljević

  1. Marko Jovanovic kaže:

    Da li ce moci da se placa u kriptovaluti i pecenje kod gospodina Grcica ako se ponovo odluci da otvori pecenjaru?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *