nazad na vrh

Kopači bitkoina pozdravili ostavku direktora EPS-a Grčića

YouTube
Milorad Grčić je u prethodnom periodu značajno uticao na tržište bitkoinaFOTO: YouTube

BEOGRAD, 12. januar 2022, (Njuz) – Udruženje kopača kriptovaluta Srbije pozdravilo je danas ostavku v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića i ocenilo da će taj događaj nesumnjivo dovesti do pune stabilizacije energetskog sistema zemlje.

U udruženju navode da je stabilno energetsko snabdevanje od ključnog značaja za rudarenje bitkoina i drugih kriptovaluta.

– Kada se desi da u termoelektranu dospe blato i da se od njega pravi struja, onda ni brzina iskopavanja bitkoina neće biti na zadovoljavajućem nivou. Mi trošimo više struje nego kada biste uključili sve veš mašine na najduži program tokom najskuplje tarife i već smo pretrpeli ogromne gubitke prilikom prethodnog kolapsa energetskog sistema. Kada smo videli da je pre par dana u Kolubari izgoreo bager od skoro 19 miliona evra, izuzetno smo se zabrinuli da i naš kriptokapital može isto tako da plane u sekundi zbog nekompetentnih kadrova. Zaista ne možemo da razumemo da postoje ljudi koji misle da mogu samo da sede i ne rade ništa, a da kinta stalno kaplje na račun – rezignirani su u Udruženju.

Prema njihovim rečima, Milorad Grčić je u poslednje vreme na kurs bitkoina počeo da utiče skoro kao tvitovi Ilona Maska, vlasnika kompanije Tesla, samo negativno.

– Ako se pitate zašto je bitkoin u poslednje vreme potonuo i pojedinim danima gubio i do pet odsto vrednosti, odgovor je – Milorad Grčić. Berze kriptovaluta negativno su reagovale na svaki novi dan koji je on proveo na funkciji, a najave predsednika Vučića uoči Nove godine da će Grčić ostati na funkciji dok ne stabilizuje sistem dovele su i do kraha nekoliko berzi – objasnili su za Njuz u UKKS-u.

Na pitanje koga vide kao Grčićevog naslednika koji bi mogao bolje da obavlja posao direktora EPS-a, kratko su poručili: “Bukvalno bilo koga”.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Da li ce moci da se placa u kriptovaluti i pecenje kod gospodina Grcica ako se ponovo odluci da otvori pecenjaru?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix