Država daje šansu korisnicima narodne kuhinje da se obogate
njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

11. feb. 2016

Korisnici narodnih kuhinja umesto toplih obroka dobijaće LOTO listiće

BEOGRAD, 11. februar 2016, (Njuz) – Korisnici narodnih kuhinja u Beogradu ubuduće će umesto toplog obroka dobijati LOTO listiće, odlučio je Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Više od 11.000 socijalno ugroženih Beograđana tako će dobiti jedinstvenu šansu da reši svoje egzistencijalno pitanje.

– Deljenje toplog obroka nasiromašnijim građanima pokazala se kao skupa i krajnje neefikasna mera pomoći.Ugroženi danas pojede pasulj ili gulaš i sutra je opet siromašan i gladan, bez ikakvih izgleda da svoj svoj društveni status poboljša. Zbog toga smo odlučili da umesto toplog obroka svaki korisnik dobije LOTO listić koji će moći da popuni i uplati na nabližem kiosku – rekao je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

Prvi čovek srpske prestonice ubeđen je da će bar neko od korisnika narodne kuhinje imati sreću pri izvlačenju.

– Po zakonu verovatnoće neko od 11.000 siromašnih sigurno će dobiti šesticu, ako ne i samu sedmicu, što će ga automatski učiniti bogatim i skinuti sa liste korisnika narodnih kuhinja. Očekujemo da u naredne dve godine bar trećina socijalno ugroženih izvuče neku premiju i na taj način dodatno rastereti gradski budžet. Na ruku nam ide i to što su izvlačenja dva puta nedeljno, utorkom i petkom, dakle, igrajte LOTO, nikad se ne zna – poručio je gradonačelnik Mali.

Ukoliko se ovaj sistem pokaže efikasnim, mogao bi biti primenjen na nivou cele Srbije, tako što bi se radnicima propalih preduzeća umesto minimalnih ličnih dohodaka delili bingo listići i greb-greb srećke.

Bojan Ljubenović

 

 1. Pera kaže:

  Da li je ovo neki satirični sajt? Ako je ozbiljna vest, onda smo svi kolektivno spremni za ludnicu.

 2. Ja sam kaže:

  168 dinara dnevno svaki korisnik narodne kuhinje!
  Mesečno 5040. Za točlanu porodicu dobiješ 15120 dinara za 30 dana.
  Za trideset godina, koliko traje izgradnja Beograda na vodi, dobiješ 5 443 200,oo dinara i možeš da kupiš garsonjeru u minaret kuli.
  Bože, kako je život lep! Odma dajem otkaz i prijavljujem se u socijalne slučajeve.
  Vučiću, hvala ti što postojiš i što će zahvaljujući tebi cela Srbija postati kuhinja-Narodna kuhinja.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Jos su postavljeni uslovi – da bi se dobio listic mora se uclaniti u ,,stranku” i glasati za naprednjake na predstojecim izborima. A onda ce naprednjaci odlucivati ko ce biti dobitnik, jer je vec poznato da sa lotom umeju da manipulisu!

 4. Neko iz mase kaže:

  Ionako je veća verovatnoća da će dobiti sedmicu na Lotou, nego meso u obroku.

 5. scoby kaže:

  Kako samo unapredjeni seseljoidi obozavaju tendere! Za razliku od DOSmanlijske vlasti, prosto uzivaju da se igraju tendera. Ponekad se toliko zagube u “zakonskim procedurama” (citat sa sajta Gradske uprave), da zaborave svrhu tendera, pa ih besomucno ponistavaju, sto se desilo i ovom prilikom. Pri tom ne prave razliku, da li je u pitanju javna nabavka novogodisnjih paketica ili hrane za narodne kuhinje. Doduse, deca ce dobiti svoje paketice za Uskrs, a socijalnim slucajevima su podelili pare da se sami snadju dok tender ne “uspe”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *