nazad na vrh

Korona virusu fali jedan papir za ulazak u Srbiju

Claus Fisker
FOTO: Claus Fisker

BEOGRAD, 25. februar 2020, (Njuz) – Korona virusu noćas nije dozvoljeno da pređe srpsku granicu jer nije imao svu neophodnu dokumentaciju za ulazak u Srbiju, ekskluzivno saznaje Njuz.

Virus je vraćen sa granice jer je utvrđeno da nema uplaćeno zdravstveno osiguranje za period planiranog boravka u Srbiji.

– Korona virus nije pružio na uvid validno zdravstveno osiguranje, a s obzirom na to da je u toku sezona zagađenja i virusa, carinici ništa ne prepuštaju slučaju i vrlo su rigorozni – naveo je naš sagovornik iz Uprave carina.

Kako nezvanično saznajemo, Korona virus je čak pokušao i da podmiti carinike, tako da je pravo čudo kako nije završio u pritvoru, odnosno u karantinu.

– Ponudio je carinicima mito od po 762 juana, što je iznos od oko 100 evra, ali su oni odbili. Da stvar bude još gora, kod njega je zaplenjeno nekoliko stotina silikonskih maskica za telefone sa Aliekspresa koje je verovatno hteo da prošvercuje i proda u Srbiji. Veći skandal je izbegnut samo zato što Srbija nije htela da kvari diplomatske odnose sa Kinom, pa je pustila ovog putnika bez većih posledica – zaključio je sagovornik Njuza.

Nenad Milosavljević

  1. Čudno…
    A virus hroničnog balkanizma može da izađe iz Srbije preko Horgoša. Ne pitaju graničari ni za papire, ni novce, ni osiguranje. Samo daj 3€ po primerku. Što je i važnije, ne proveravaju temeljno ni u A niti u DE!
    Sve može da izađe…

  2. Problem rešava Koferče eno ga sav ponosan u Pekingu. Dal će mu ponuditi pekinšku patku?

  3. A tek kada se usvoji novi zakon o utvrđivanju porekla imovine, pa mu zatraže da dokaže odakle mu svekoliko carstvo?

  4. nadamo se da ce problem biti ubrzo resen, ba da i mi budemo deo sveta

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix