nazad na vrh

Kosovski i hrvatski navijači se potukli oko toga ko više mrzi Srbe

Scena neposredno pred tuču

SKADAR, 7. oktobar 2016, (Njuz) – Duel fudbalskih repezentacija Kosova i Hrvatske obeležila su dešavanja van terena, odnosno žestoke tuče navijača koje su se pre utakmice odigrale na ulicama Skadra. Sukobi navijača izbili su oko toga ko više mrzi Srbe i ko ima pravo da povede skandiranje “Ubij, Srbina” i “Srbe na vrbe”.

Prema rečima očevidaca navijači oba tima su se sreli u gradu pre utakmice, grlili su se i zajedno su pevali sve dok u jednom momentu neko nije počeo da skandira uvredljive parole na račun Srbije.

– Na terasi restorana Sofra sedela je velika grupa navijača, Kosovari i Hrvati su bili izmešani, zajedno su skadnirali “Kosovo, Kosovo” pa “Hrvatska, Hrvatska”, svi su bili dobro raspoloženi, nazdravljali su jedni drugima sve dok neko nije počeo da vređa Srbiju. Tada je počela rasprava oko toga ko ima pravo na to i ko treba da vodi skandiranje protiv Srbije – ispričao je za Njuz jedan od svedoka događaja.

– Odjednom su Kosovari prešli na jednu, hrvatski navijači na drugu stranu terase i počeli su istovremeno da viču “Ubij, Srbina” i “Srbe na vrbe”, svađajući se pri tom ko je glasniji i ko više mrzi Srbe. Nakon toga su počeli međusobno da se vređaju i da jedni druge prozivaju na račun ljubavi prema Srbiji. Posle 15-ak minuta došlo je i do tuče koja se sa terase ubrzo prenela i na ulice grada. Nastao je opšti haos – naveo je on.

Kako Njuz nezvanično saznaje nekoliko prisutnih Kosovara i Hrvata je pokušalo da smiri tenzije i ubedi zavađene strane da nema potrebe za svađom jer i jedni i drugi mogu podjednako da mrze Srbe, ali su navijači prvo njih prebili, pa su se zatim sukobili i oko toga čija je ideja bila da ih prebiju.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Toliko su se zaneli da nisu primetili srpski dron iznad Skadra ,sa sve Velikosrpskom zastavom!!!A i Croati su pevali regionski hit:Ramo,Ramo druže moj…u interpretaciji im Tompsona i u horu glupsona…

  2. “…jer i jedni i drugi mogu podjednako da mrze Srbe”, posto nas Srbe bas ono……to strasno nervira! :)

  3. “…jer i jedni i drugi mogu podjednako da mrze Srbe” posto nas Srbe bas ono……to strasno nervira! :)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix