Na svim fakultetima organizovan je rad u dve smene kako bi što veći broj građana mogao da preda zahtev za zamenu svoje lažne diplome
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

30. dec. 2016

Kraj godine poslednji rok za zamenu lažnih diploma za prave

BEOGRAD, 30. decembar 2016, (Njuz) – Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja podsetilo je danas građane sa lažnim diplomama da one važe do 31.decembra i da je potrebno da ih zamene za prave. U saopštenju izdatom tim povodom navodi se da je na svim fakultetima organizovan rad u dve smene kako bi što veći broj građana mogao da preda zahtev za zamenu svoje lažne diplome.

Ministar prosvete Mladen Šarčević napomenuo je da građani svoju lažnu diplomu mogu da zamene za diplomu bilo kog fakulteta i da je to urađeno kako bi se dobio veći broj kadrova za zanimanja koja su deficitarna.

– Ekonomista, pravnika i menadžera imamo više nego dovoljno i zbog toga apelujem na sve građane da svoje lažne diplome ne menjaju za neku iz navedenih struka već da se okrenu IT sektoru, mašinstvu ili elektrotehnici jer su to zanimanja koja su najtraženija u Srbiji. Trendovi su pokazali da je broj oglasa za radna mesta u ovim oblastima u porastu i da svi sa odgovarajućim diplomama veoma lako mogu da dođu do posla. Uveren sam da ćemo zahvaljujući ovom potezu odvratiti veliki broj ljudi od odlaska u inostranstvo jer će dobro plaćen posao moći da nađu i u svojoj zemlji – izjavio je ministar.

Ovaj potez ministarstva nije naišao na odobravanje brojnih građana sa lažnim diplomama. Petar Negovanović iz Zemuna smatra da se građani bespotrebno maltretiraju.

– Ja sam svoju diplomu ekonomiste pošteno platio i zahvaljujući njoj već 10 godina radim u opštini. Sada moram satima da čekam u redu da bih je zamenio za neku drugu i pri tom moram da platim i taksu. Ko će meni da nadoknadi novac koji sam dao za tu diplomu? O tome niko ne vodi računa, a svi vrlo dobro znaju da diplome nisu nimalo jeftine – požalio se on.

Petar je dodao da bi, da je znao da će doći u ovakvu situaciju, pre 10 godina kupio pravu umesto lažne diplome.

Soko Sokolović

 1. frka kaže:

  Zato je Karic bre, dosao da svoju dilomu japanskog doktora overi bre u SrbijU. Rad mu je okovan u lancima i katancima jer ga je strah da neko ne plagira istu. Legalizovace kao i drugi feudalnu drzavnu titulu oligarha.

 2. Ja sam kaže:

  Ovo je cista prevara. Narode ne nasedajte.
  Hoce da vas nateraju da uzmete diplome koje nigde u Srbiji ne vaze, jedino u inostranstvu.
  Evo kod mene u drzavnoj firmi, od tri novopostavljena direktora svi nemaju pravu diplomu.
  Oblast kontrole i bezbednosti vodi dzudista, finansije hemicar a reviziju zubar, sto je sasvim logicno.
  Ako ne verujete, sacekajte sutrasnji dan i objavicu obrazovni put jednog od njih.

 3. Sp kaže:

  Video sam jutros Miću Megatrenda, gura kolica i dere se: “Menjam nove diplome za stare! Nove diplome za stare!”

 4. voya montoya kaže:

  Novo je novo,i uz pečat Države Srbije,lidera nemanjića u Regionu…

 5. фрањо Глончак kaže:

  Као личне карте, здравствене књижице и бројне лиценце за разне професије. Чаробна формула је: такса у буџет!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *