njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. feb. 2013

Krave nisu sigurne da li smeju da doje telad

Krave ne znaju kom političaru da veruju

CELA SRBIJA, 20. februar 2013, (Njuz) – Nakon što je Goran Ješić na Tviteru objavio da od 35 uzoraka mleka čak 29 ima povećanu vrednost aflatoksina, krave širom Srbije našle su se u problemu jer nisu sigurne da li smeju da doje svoju telad.

Krave su tokom poslednjih nekoliko dana pažljivo pratile situaciju sa mlekom i kažu da ne znaju kome da veruju, Ješiću ili Goranu Kneževiću, ministru poljoprivdere, šumarstva i vodoprivrede, koji tvrdi da nema razloga za paniku.

Krava Šarulja iz okoline Kragujevca izjavila je za Njuz da je zabrinuta i da se nada da će se problem uskoro rešiti.

– Nije mi svejedno, imam dva teleta za čiju ishranu uglavnom koristim mleko i sada sam u dilemi čime da ih hranim jer me podaci koji se pojavljuju po medijima plaše. Ja sam odrasla na mleku, do sada sam i svu svoju telad hranila mlekom, međutim, kada sam čula da je koncentracija ove kancerogene supstance u nekim uzorcima mleka čak i dvostruko veća od dozvoljenih 0,05 mikrograma po kilogramu šokirala sam se – rekla je Šarulja.

– Razgovarala sam i sa ostalim kravama iz sela, sve su uplašene. Cvetanka mi kaže da za zna kravu iz okoline Šapca koja ima dobro mleko, kaže ima pečat i od veterinara da je sve kako treba, pa razmišljam da od nje naručim, dok se ne završe sve ove analize i dok ne dobijemo definitivan odgovor da li je mleko štetno ili nije – kaže ona.

Šarulja je dodala da će, u slučaju da se ispostavi da je mleko opasno po zdravlje, svoju telad ubuduće hraniti mlečnim proizvodima jer je čula da u njima ima najmanje mleka.

Soko Sokolović

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Kupovno mleko nije adekvatna zamena za ono prirodno iz sise

  1. viduka kaže:

   Dobro kaze i rep. poslanici piju PRIVATNO mleko, to nije isto! DRZAVNE krave jedu bolesnu hranu a ove ne. Boze me sacuvaj, ko nam je predstavnik u skupstini.

 2. Tetka kaže:

  Ја мислим да је најбоље да се потамане све наше краве и кукуруз, па и цео сточни фонд и њиве! Па да се лепо све увози – и оно што још није, ако има тога… Живели увозници, смрт нашој пољопривреди и производњи!

 3. premijer iz senke kaže:

  Pa neka lepo kupe mleko u prahu i svi se lepo našmrču mleka!

  1. aleksandar kaže:

   Jer ako je smrkanje dobro za ministre, sta telad ima da se zale!

 4. mario kaže:

  svi smo mi krave !

 5. himalajac kaže:

  pustite krave, bitno da su sve ovce na broju i u stroju

 6. scoby kaže:

  Nisam siguran da li smeju da doje telad, ali ministra Kneževića sigurno smeju.

  1. himalajac kaže:

   mislish, ministru je dozvoljeno da sisa?

 7. nesa kaže:

  Neka ih doji Knezevic,njegovo mleko je sigurno.

 8. Ja sam kaže:

  Муунистарка здравља, госпођа Славица, је изјавила да краве а и сви остали не треба да брину. Влада је одлучила да у свим већим местима, а нарочито тамо где је концентрација крава израженија, изгради Онколошке клинике.
  -Сада је најважније да имамо пуну сарадњу са музарама ради прикупљања података. Доћи ће на ред и овце, козе и магарице. Лично ћу обићи најугроженија подручја и попити млеко са вимена. Када могу ја могу и телад.

 9. Malo ja sam kaže:

  Ova moja, ne mislim na kravu, tamani kefir i tri u jedan.
  Koliko je to opasno po nas seksualni odnos?

  1. Badb kaže:

   U slučaju zaraze, vratićeš joj nešto gušćim jogurtom ;-)

 10. Tagore kaže:

  Meni je ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović rekla da tele može samo bistru vodu iz Nišave, Dunava i Save bez parazita da pije, pa ako moje tele od vode naraste – muzi bato i uživaj u ”aflatoksinu”…

 11. aaa kaže:

  Sisajmo sise…

 12. snezana kaže:

  “I da nisam napisao,
  Vi bi znali njeno ime.
  To je zivotinja sa cetiri nezne sise,
  Koje pune mleka vise.”

  1. Ninche kaže:

   “Krava ima sise
   Koza ima sise
   I kravi i kozi sise lepo vise”

 13. seljak kaže:

  Mogli bi ovi naši ministri da se dogovore pa da uvezu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata mleko s obzirom da je ono poznato u svetu po izuzetnom kvalitetu.

 14. Ja ja ja kaže:

  Ako sam ja krava “muska” svi politicari mogu da mi sisaju – duvaju – blowjob-uju!

 15. Jan kaže:

  Ne znam zašto se naš političari i bave politikom i mešanjem u svakakve stvari , kada se ne razumeju ni u kravska govna .

 16. R.udonja kaže:

  Nije to ništa, u mlijeku s hrvatskih farmi nađeno konjsko meso…
  http://news-bar.hr/news/u-mlijeku-s-hrvatskih-farmi-pronadeno-konjsko-meso/

  1. Bre kaže:

   Taj sajt je na fazon Njuza.

 17. seljak kaže:

  Ovi naši političari – vladari imovinu i prirodna bogatstva ove države rasprodaju i poklanjaju, ljude izbacuju na ulice, teraju stanovništvo u sve dublje siromaštvo i na kraju truju narod. A narod? On uvek mora da bude u prvim redovima za odbranu domovine koje, kada sve prodaju, više neće imati. Kuda ide Srbija? Zar smo mi ekološka država kada stoku hranimo kancerogenim kukuruzom a poljane posipamo sa otrovima?

 18. AleksandarT kaže:

  Predlazem da se ukinu bebe dok se ne obave potpune analize mleka na kumulativnom nivou evropske zajednice, a i uze. A zene i buduce majke privremeno nazovu Georginama. To ce izvaditi konstruktivnu stvar!

 19. Љуљзим kaže:

  Млеко је за слабиће. Прави мушкарци једу краве.

 20. Julliana kaže:

  Bas ste me lepo nasmejali, hvala vam na tome!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *