njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. feb. 2020

Kreativna blokada primorala novinara tabloida da napiše pravu vest

BEOGRAD, 7. februar 2020, (Njuz) – Dragan Milovanović, novinar dnevnog tabloida “Srpski informator” napisao je juče pravu vest jer je, kako kaže, imao kreativnu blokadu.

Milovanović je u izjavi za Njuz ispričao da nikako nije uspeo da izmisli neku vest pa je, da bi sačuvao posao, morao po prvi put od kada radi u ovoj novini da koristi činjenice u tekstu.

– Urednik je od mene tražio neki tekst o problemima Beograđana, ali ja nikako nisam uspevao da izmislim nešto što bi nedaće žitelja glavnog grada povezalo sa bivšim gradonačelnikom, pa sam u nedostaku inspiracije napisao tekst o pucanju cevi na Dušanovcu i haosu u saobraćaju koji je time izazvan. Bio sam očajan, rok za predaju teksta se približavao, pa sam otišao na lice mesta, zabeležio sve što se desilo i napisao potpuno istinit tekst – rekao je Dragan.

– Bilo je jako čudno jer se do sada u pisanju nisam oslanjao na činjenice, već isključivo na maštu. Nisam ponosan na taj tekst, ali se nadam da će me ljudi razumeti jer moram da zaradim svoju platu. Svakom novinaru tabloida se ponekada desi da nema dobru ideju za pisanje i da je, zbog rokova, primoran na pisanje o vesti stvarnim događajima. Obećao sam uredniku da mi je ovo poslednji put i da ću danas izmisliti dva teksta o skandalima opozicije – dodao je ovaj novinar.

Dragan je dodao da mu je urednik rekao kako tekst, uprkos istini, nije tako loš, ali da je mogao da bude mnogo bolji da je u njega ubacio kako je pucanje cevi bahatom vožnjom izazvao najbliži Đilasov saradnik koji tuda svakodnevno prolazi.

Nenad Milosavljević

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Teško je u Beogradu biti veliki spisatelj. Neko ne može ni o cevi vest da napiše, a neki dva Pešića u jednog spoje i vezu li vezu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *