U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da je Jovanov slučaj pokazatelj da se inicijativa i proaktivan pristup uvek isplate i pozivaju malde da slede njegov primer
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

28. apr. 2017

Kreditom za samozapošljavanje kupio radno mesto u javnom preduzeću

BEOGRAD, 28. april 2017, (Njuz) – Jovan Mitrović, tridesetdvogodišnji inženjer mašinstva iz Beograda je na pravi način iskoristio kredit za samozapošljavanje i njime kupio radno mesto u jednom javnom preduzeću.

Posle više godina provedenih na birou za nazaposlene ovaj mladić je shvatio da sudbinu mora uzeti u svoje ruke i sam sebi stvoriti priliku za posao.

– Bio sam prilično dobar student i očekivao sam da ću lako naći posao u struci, ali se ispostavilo da je moj optimizam bio nerealan. Čekanje na birou se odužilo, slao sam prijave na sve moguće konkurse, ali rezultata nije bilo – priča Jovan. – Već sam počeo da gubim nadu kada sam u vestima video da država daje kredite za samozapošljavanje. Odlučio sam da rizikujem i pokušam da pomoću njega rešim svoje egzistencijalne probleme. Konkurisao sam i dobio sredstva za ovu namenu. Roditelji su pomogli i dali ostatak novca potreban za kupovinu radnog mesta u javnom preduzeću. Radim već nekoliko meseci i prilično sam zadovoljan. Zarada nije velika, ali je redovna, a ni posao nije težak – ispričao nam je Jovan.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da je Jovanov slučaj pokazatelj da se inicijativa i proaktivan pristup uvek isplate i pozivaju malde da slede njegov primer.

– Mladi moraju shvatiti da im niko neće pokloniti posao. Moraju biti aktivniji, raditi na sebi i svojim veštinama i biti spremni da preuzmu rizik. Za takve ljude uvek ima mesta na tržištu rada i oni lako i brzo pronalaze posao. Jovan je odličan primer da naše mere daju rezultate. U ime NSZ mogu da obećam da ćemo i ubuduće podsticati preduzetnički duh kod mladih što je osnov za pokretanje privrede – poručila je Monika Parović iz NSZ.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  I ja cu uzeti neku crkavicu preko kredita…sopstvenu crkvu da napravim…imenujem sebe za popa…vodu proglasim za vodicu…obilazim domacinstva, kao oni iz Kirbija …10 evra po unakrsnom prskanju naplatim…porez ne platim…

  1. Ja sam kaže:

   Ide prvomajska rostiljijada… pa ako ima nekog menjao bih dvosoban stan u Beogradu na vodi ( dobijen na lutriji) za dva kila sveze prasetine.

  2. Радојица kaže:

   Super! Још ако одеш код Мираша у Монтенегро добићеш и владику!

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  A drugi važan ,,čimbenik” u zapošljavanju ni da spomenete? Il mislite da se u Srbiji podrazumeva da nema para bez članstva?!

 3. Malo mnogo kaže:

  I sad da bi ostao na tom radnom mestu dovoljno dugo da otplati kredit,ili da bi eventualno napredovao,mora da se učlani u partiju i to nažalost više nije šala nego živa istina.

 4. Ana kaže:

  Jel se ovo neko šali. O boze hvala ti sto si mi pomogao da se rodim u pravo vreme kad si ti hodao po zemlji,a ja sad u kukavnoj penziji,pa za mene samu to bi bilo dovoljno da nekako preživim da nije moji potomaka. Sad cu morati dizati kredite da bi se samozaposlili.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *