njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. apr. 2012

Kriminalci apelovali na policiju da ne hapsi bez Dačićevog znanja

Kriminalci traže čvrste garancije MUP-a da će policija hapsiti samo onda kada Dačić odobri

BEOGRAD, 12. april 2012, (Njuz) – Nakon što je ministar policije Ivica Dačić izjavio kako ga niko nije obavestio o hapšenju osumnjičenih za paljenje američke ambasade, predstavnici osoba iz kriminalnog miljea apelovali su na pripadnike policije da se takva situacija više ne ponovi.

– Neprihvatljivo je da prvi čovek Ministarstva unutrašnjih poslova ne bude upoznat sa aktivnostima svojih potčinjenih. Ovakva praksa može samo da dovede do samovolje pojedinaca unutar jednog od najvažnijih ministarstava u državi što bi urušilo ne samo ugled ministarstva, u koje građani imaju sve više poverenja, već i cele države – navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Ovakva praksa, stoji u saopštenju, mogla bi da dovede i do zloupotreba “i da neko naša hapšenja organizuje onda kada mu najviše odgovora, recimo uoči nekog pogodnog i važnog političkog trenutka ili događaja, ili neke važne fudbalske utakmice”.

– Sve ovo u nezavidan položaj posebno dovodi sitne kriminalce koje nema ko da zaštiti. Ako nam MUP ne da čvrste garancije da se ovo neće ponoviti, bićemo prinuđeni da od policije prilikom svakog hapšenja zahtevamo da se pozove ministar Dačić i proveri da li je on upoznat sa akcijom hapšenja i radom pripadnika svog ministarstva – navodi se u saopštenju i dodaje da će svaki pripadnik policije koji se odvaži da hapsi bez znanja ministra biti prijavljen Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a.

Kriminolog Milan Jovanović objašnjava za Njuz da policija ovaj apel mora ozbiljno da shvati.

– Pravosudni organi, a naročito Apelacion sud, veoma vode računa o procedurama i ukoliko bi se u jednom trenutku tokom suđenja ustanovilo da o hapšenju osobe kojoj se sudu nije bio obavešten resorni ministar, mogla bi biti doneta odluka o grubom kršenju procedure i prava i takva osoba bi mogla da se ponovo, s pravom, nađe na slobodi – objašnjava Jovanović.

Bane Grković

 1. Dušan kaže:

  junior:
  “vas niko ne sme da bije… ne daj boze da hapsi… bez mog znanja…”
  :D

 2. arko kaže:

  Vlada je u totalnom rasulu. Danas obavljena operacija slepog creva bez znanja Zorana Stankovića.

  1. celtic kaže:

   Zar on ima znanje?

 3. ariela kaže:

  Ma on je rekao jos odavno svojim policajcima…hapsite privodite tucite gde god stignete…sta me svaki cas cimate i o tome obavestavate…naroito ne sad kad idu izbori…bole me bas sta je bilo 2008. mene zanima sta ce biti 6. maja 2012.kratko i jasno…

  1. mirko kaže:

   djurdjev dan kao i svake godine , sta bi bilo. idem na slavu kod familije a sto se politicara tice nek im je vecna slava svima .

 4. Zdravko kaže:

  Dobro bi bilo kad bi izbori bili cesce, jer bi se onda verovatno silne stvari dovele u red. Jeste da izgleda kako su mnoga hapsenja tempirana pred izbore, ali i to je bolje nego nikad.

 5. drLaki kaže:

  Malopre sam gledao Dacicevu izjavu povodom hapsenja kradljivaca slika.Ocekivao sam na kraju da kaze:”Uhapsio sam lopove i sad cu da nazovem Sezana i da mu vratim slike”.

  1. mirko kaže:

   jel barem obavesten posle hapsenja

   1. celtic kaže:

    Jeste, Sezan ga je lično obavijestio!

 6. mirko kaže:

  to onihoce da kazu da nam je policija konacno evropska
  ili
  lopovi nemaju sta kradu u srbiji
  velika konkurencija sigurno

 7. Pedja kaže:

  Vojislav Koštunica – „Nisam bio obavešten” – dobro prolazi kod “one” Srbije

 8. Bane kaže:

  Iz ovoga može da se zaključi da Dačić traži zajednički jezik sa Koštunicom.

 9. ariela kaže:

  Bane “malo morgen”:)

 10. mamamimi kaže:

  Igraju se deca “lopova i žandara” oko zgrade. Je'l treba ministar da bude upućen i u to? Čisto, za svaki slučaj. ;)

  1. celtic kaže:

   Treba, pa idu izbori, treba se slikati sa djecom, slagati im da su milicajci dobri, da čuvaju djecu (od djece)….

   1. mamamimi kaže:

    A mame i tate da daju po glasić …. Nego,ovaj je nešto mnogo neobavešten, kao Različak svojevremeno. A svi su redom načisto poludeli. Nisam videla tupaviju predizbornu kampanju u svom životu, a nagledala sam se gluposti.

    1. celtic kaže:

     Tek ćemo se nagledati, evo kupim kokice, uzmem vas pod ruku i pravac predizborni bioskop, lady ;-)

 11. Aleksandar kaže:

  Ja ipak mislim da treba uvek pre hapsenja konsultovati zapadne ambasadore, ionako oni odlucuju ko je podoban za hapsenje a ko ne. Ako vadis organe Srbima i iste prodajes, onda cak mogu i da pregovaraju sa tobom, ali paljenje ambasade je vec ozbiljan prestup koji se mora sankcionisati, posebno ako je zapadna ambasada, kinesku vec mozes i da bombardujes.

 12. Ikebana kaže:

  E, Dačiću, ako si im rekao! Ali si zaboravio da kažeš i da obavezno povedu TV ekipe kako bi odmah imao dokaz da nešto radiš :P

  (Da je malo duže vreme do izbora, počeli bi sami sebe da hapse, samo da dokažu da rade svoj posao)

  1. celtic kaže:

   Kakav bi tek onda posao vodili iz zatvora….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *