nazad na vrh

Kriminalci koji ubijaju po Srbiji još uvek neobavešteni da je stopa kriminala najmanja u istoriji

SREMSKA KAMENICA, 22. jun 2018, (Njuz) – Krimilanci širom Srbije, koji poslednjih meseci učestvuju u svakodnevnim žestokim obračunima, često i sa fatalnim ishodom, još uvek nisu obavešteni da je stopa kriminala svake godine sve manja i da je naša država bezbednija nego ikad, pokazalo je najnovije istraživanje Instituta za opkladu i reket iz Sremske kamenice.

Profesor Živan Antić, koji je predvodio ovo istraživanje, kaže da kriminalci očigledno ne prate dovoljno vesti, pa su propustili da čuju o zlatnom dobu u koje Srbija ulazi.

– Mnogi od njih sigurno dosta rade, nemaju naviku da gledaju televiziju, pa nisu informisani da je u Srbiji sve manje krivičnih dela i da policija uspešno rešava većinu slučajeva. Jer kako drugačije objasniti njihovo ponašanje, koje na momente deluje kao da smo još uvek u devedesetim – pita se ovaj naučnik.

-Česte likvidacije u sačekušama i dizanje automobila u vazduh, kod mnogih ljudi stvara privid da stopa kriminala nije svakoga dana sve manja, zbog čega je važno da država nađe načina da što pre dođe do kriminalaca i objasni im da je njihovo ponašanje u potpunoj suprotnosti sa realnim stanjem u zemlji – objašnjava naš sagovorinik, koji je iskoristio priliku da pohvalio napor naše države da brojne kriminalce uspešno prekvalifikuje u biznismene, šefove obezbeđenja i vođe navijača.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Klin se klinom izbija pa se tako i drzava protiv kriminala bori kriminalom.

  2. Покушавали су – и то власт лично – више пута да им то објасне, онако уз кафицу и пићенце, сасвим приватно као што је и ред, али није ишло. Ови су сваки пут падали под сто од смеха. Као: добар вам је виц, је л’ из Мојтенегра?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix