njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

22. jun. 2018

Kriminalci koji ubijaju po Srbiji još uvek neobavešteni da je stopa kriminala najmanja u istoriji

SREMSKA KAMENICA, 22. jun 2018, (Njuz) – Krimilanci širom Srbije, koji poslednjih meseci učestvuju u svakodnevnim žestokim obračunima, često i sa fatalnim ishodom, još uvek nisu obavešteni da je stopa kriminala svake godine sve manja i da je naša država bezbednija nego ikad, pokazalo je najnovije istraživanje Instituta za opkladu i reket iz Sremske kamenice.

Profesor Živan Antić, koji je predvodio ovo istraživanje, kaže da kriminalci očigledno ne prate dovoljno vesti, pa su propustili da čuju o zlatnom dobu u koje Srbija ulazi.

– Mnogi od njih sigurno dosta rade, nemaju naviku da gledaju televiziju, pa nisu informisani da je u Srbiji sve manje krivičnih dela i da policija uspešno rešava većinu slučajeva. Jer kako drugačije objasniti njihovo ponašanje, koje na momente deluje kao da smo još uvek u devedesetim – pita se ovaj naučnik.

-Česte likvidacije u sačekušama i dizanje automobila u vazduh, kod mnogih ljudi stvara privid da stopa kriminala nije svakoga dana sve manja, zbog čega je važno da država nađe načina da što pre dođe do kriminalaca i objasni im da je njihovo ponašanje u potpunoj suprotnosti sa realnim stanjem u zemlji – objašnjava naš sagovorinik, koji je iskoristio priliku da pohvalio napor naše države da brojne kriminalce uspešno prekvalifikuje u biznismene, šefove obezbeđenja i vođe navijača.

Marko Dražić

  1. Ja sam kaže:

    Klin se klinom izbija pa se tako i drzava protiv kriminala bori kriminalom.

  2. Радојица kaže:

    Покушавали су – и то власт лично – више пута да им то објасне, онако уз кафицу и пићенце, сасвим приватно као што је и ред, али није ишло. Ови су сваки пут падали под сто од смеха. Као: добар вам је виц, је л’ из Мојтенегра?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *