njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. nov. 2020

Krizni štab izdao preporuku da se u novom tržnom centru kupuje samo na rasprodaji

BEOGRAD, 1. novembar 2020, (Njuz) – Krizni štab je danas održao hitnu sednicu povodom otvaranja novog tržnog centra u okviru projekta Beograd na vodi. Nakon sednice novinarima se obratio Predrag Kon, član Kriznog štaba , i saopštio da je snažna preporuka ovog tela da svi građani u novootvorenom objektu kupuju isključuju stvari koje su na rasprodaji.

– Zabrinuti smo zbog visokih cena koje bi građane mogli da sačekaju u tržnom centru i zbog toga na njih apelujemo da bez preke potrebe ne kupuju ništa što nije na sniženju. Ne postoji pravni okvir koji bi omogućio da se sankcionišu oni koji ne kupuju samo na rasprodaji. Sve je na savesti građana i od nas samih sve zavisi – objasnio je Kon.

– Razumem da ljude privlači kupovina u tržnom centru koji je najveći u regionu, ali sada nam je potrebna gvozdena disciplina i ulazak samo u one objekte koji imaju snižene cene. A što se samih cena tiče moj lični utisak je da su mogle da budu niže, ali o tome ću, kao i uvek, mišljenje izneti na svom Fejsbuk profilu – rekao je on.

Na pitanje da li je, kada se uzme u obzir epidemiološka situacija, sada pravi momenat za svečana otvaranja, Kon je rekao da se o ponašanju virusa na otvaranjima tržnih centara malo zna, kao i da nema jasnih dokaza da se neko zarazio na takvom događaju.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *