nazad na vrh

Krizni štab odlučio da od juna zatvori skijališta

N1
Skijalištima ostavljeno malo vremena da se prilagode novim meramaFOTO: N1

BEOGRAD, 28. februar 2021, (Njuz) – Na hitnoj sednici Kriznog štaba održanoj u petak odlučeno je da se od 1. juna zatvore sva skijališta u Srbiji.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, objasnio je da je ova odluka doneta jer su skijališta definisana kao najveća mesta zaražavanja.

– Sat vremena je trajala diskusija na ovu temu, ali je medicinski deo Kriznog štaba zauzeo čvrst stav , tako da od 1. juna nijedno skijalište neće raditi. Ova odluka će važiti najmanje do početka novembra kada ćemo odlučiti o daljim koracima. Razmišljalo se da se ova mera primeni već od aprila, ali je odlučeno da se skijalištima ostavi malo vremena da se prilagode novim merama – izjavio je Kon.

– Kontrole rada skijališta u periodu jun–novembar biće dodatno pojačane i ako se utvrdi da neko krši ovu odluku kazne će biti drakonske. Bilo je čak priče da skijališta ne zatvaramo pre jula, ali to ne dolazi u obzir jer je došlo do opuštanja u pridržavanju mera što se vidi i po broju zaraženih koji već duže vreme raste. Ovu odluku treba shvatiti kao jednu vrstu opomene i upozorenja da je virus još uvek tu i da moramo biti odgovorni i ozbiljni – istakao je epidemiolog.

Na pitanje šta će se desiti ukoliko ova mera ne donese željeni rezultat, Kon je odgovorio da će u tom slučaju radno vreme ugostiteljskih objekata, tržnih centara i teretana biti dodatno skraćeno i da će moći da rade samo između 6 i 7 ujutru.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Појединци из снс секте имају хотеле па сходно томе колико ко плати толико ће и радити, багра нема резона .

  2. Kakvi ste Vi kraljevi. Bravo

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix