Skijalištima ostavljeno malo vremena da se prilagode novim merama
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

28. feb. 2021

Krizni štab odlučio da od juna zatvori skijališta

BEOGRAD, 28. februar 2021, (Njuz) – Na hitnoj sednici Kriznog štaba održanoj u petak odlučeno je da se od 1. juna zatvore sva skijališta u Srbiji.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, objasnio je da je ova odluka doneta jer su skijališta definisana kao najveća mesta zaražavanja.

– Sat vremena je trajala diskusija na ovu temu, ali je medicinski deo Kriznog štaba zauzeo čvrst stav , tako da od 1. juna nijedno skijalište neće raditi. Ova odluka će važiti najmanje do početka novembra kada ćemo odlučiti o daljim koracima. Razmišljalo se da se ova mera primeni već od aprila, ali je odlučeno da se skijalištima ostavi malo vremena da se prilagode novim merama – izjavio je Kon.

– Kontrole rada skijališta u periodu jun–novembar biće dodatno pojačane i ako se utvrdi da neko krši ovu odluku kazne će biti drakonske. Bilo je čak priče da skijališta ne zatvaramo pre jula, ali to ne dolazi u obzir jer je došlo do opuštanja u pridržavanju mera što se vidi i po broju zaraženih koji već duže vreme raste. Ovu odluku treba shvatiti kao jednu vrstu opomene i upozorenja da je virus još uvek tu i da moramo biti odgovorni i ozbiljni – istakao je epidemiolog.

Na pitanje šta će se desiti ukoliko ova mera ne donese željeni rezultat, Kon je odgovorio da će u tom slučaju radno vreme ugostiteljskih objekata, tržnih centara i teretana biti dodatno skraćeno i da će moći da rade samo između 6 i 7 ujutru.

Soko Sokolović

  1. Vladimir Nikolic kaže:

    Појединци из снс секте имају хотеле па сходно томе колико ко плати толико ће и радити, багра нема резона .

  2. Novica kaže:

    Kakvi ste Vi kraljevi. Bravo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *