njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

23. jun. 2020

Krizni štab okrivio BIRN za skrivanje podataka o broju umrlih od korona virusa

BEOGRAD, 23. jun 2020, (Njuz) – Krizni štab za borbu protiv korona virusa okrivio je istraživačku mrežu BIRN za skrivanje podataka o tačnom broju umrlih i obolelih od kovida-19 od građana Srbije.

Kako je zaključeno na današnjoj vanrednoj sednici Kriznog štaba, BIRN je ovim postupkom prekršio sva moralana i etička načela, a verovatno da ima i elemenata krivične odgovornosti.

– Ovo je nedopustivo i mi, članovi Kriznog štaba, ljudi od struke i nauke, jedva smo poverovali da je ovako nešto moguće. Skrivanjem i neobjavljivanjem ovih podataka pre održavanja nedeljnjih izbora, BIRN je direktno ugrozio živote građana i biće odgovoran za širenje virusa i dolaska drugog talasa epidemije – navedeno je u saopštenju Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Iz Kriznog štaba ističu i da je takozvan istraživčka mreža BIRN ovim postupkom uznemirila veliki broj građana i nesumnjivo nanela štetu demokratiji u Srbiji, a sve u korist aktuelnog režima.

– Od juče dobijamo pozive i pitanja građana da li je ovo moguće. Čak smo dobijali i predloge da mi, kao stručnjaci od integriteta i ugleda, budemo ti koji će građane da povedu u proteste jer im je dosta da ih neko laže, obmanjuje i da se neko igra njihovim životima – dodaje se u saopštenju.

Na kraju, Krizni štab je pozvao BIRN da ako ime i neka druga saznanja u vezi sa korona virusom, kao što su na primer da li je bilo malverzacija u nabavci medicinske opreme, to odmah objavi, a ne da za nečiji račun čeka određeni trenutak.

Bane Grković

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    U vezi sa korona virusom u Srbiji ima puno ludih i puno zbunjenih, pa se stvarno više ne zna ko koga ……

  2. amharac kaže:

    pa nije daleko od istine. mogla je ova grupa da objavi podatke pre izbora

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *