nazad na vrh

Krizni štab zaključio da je Mijatović trebalo da šutne penal malo niže

BEOGRAD, 16. decembar 2020, (Njuz) – Krizni štab održao je hitnu sednicu na kojoj je razmatrana je epidemiološka situacija u zemlji i jednoglasno zaključeno da je na utakmici Svetskog prevenstva 1998. godine Predrag Mijatović pri izvođenju penala morao da šutne loptu malo niže, saznaje Njuz.

– Stanje u zemlji i regionu je alarmantno – upozorava epidemiolog Predrag Kon. – U saradnji sa Vladom Srbije smo razmotrili sprovođenje neophodnih mera i zajednički zaključili da je Mijatović previsoko šutnuo penal protiv Holandije. Dežurni kritičari će reći da možda malo kasnimo sa ovim zaključkom, ali moramo uzeti u obzir kompleksnost situacije. Epidemiološka situacija je teška, zdravstveni sistem prenapregnut, a moramo da brinemo i o ekonomskim aspektima predloženih mera. Zato verujem da je naš zaključak dobro izbalansirao sve društvene interese u ovom trenutku – zaključio je Kon.

On se posebno osvrnuo na dobru saradnju sa državnim organima bez čije pomoći Krizni štab ne bi mogao da funkcioniše.

– Podrška vlade i predsednika Srbije su bili od ključne važnosti prilikom donošenja ove odluke. Dugo smo razgovarali, analizirali situaciju i zajednički zaključili da je Mijatova prečka rezultat previsoke putanje lopte. Da je šutnuo samo malo niže, bar za tri- četiri centimetra, sve bi bilo potpuno drugačije. Svi smo svesni da je golman bio potpuno nemoćan i da nije bilo šanse da zaustavi taj šut – siguran je Kon.
– Najvažnije je da smo otkrili šta je dovelo do tog promašaja i iz njega izvukli pouke. Ovo otkriće će zapušiti usta raznoraznim šarlatanima koji koriste krizu da dezinformišu javnost i dezavuišu rad Kriznog štaba i državnih organa – decidno je zaključio on.
Bojan Savić
Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. I MUP Srbije smatra, da je trebalo zabraniti Yogurt revoluciju i uvesti Coca cola sistem , a umesto Vlasija Azema , uhapsiti Milosevic Slobodana i Sokolovica , Zeljka , Dragana kap. , i naravno Mitevic Dusana…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix