nazad na vrh

Krkobabići podneli zvaničan zahtev za registrovanje svoje dinastije

Krkobabići smatraju da su se stekli svi neophodni uslovi

BEOGRAD, 18. jun 2013, (Njuz) – Porodica Krkobabić zatražila je od republičkih vlasti da bude priznata i zvanično proglašena kao dinastija jer su se, smatraju članovi te familije, stekli svi neophodni uslovi, saznaje Njuz.

Ulaskom Stefana Krkobabića u politiku ostvarenje minimalni broj od tri člana jedne porodice koji su aktivni u politici i javnom životu.

Slavko Panjković, poznati domaći dinastolog, kaže da prema običajnom i nepisanom pravu Krkobabići imaju pravo da registruju dinastiju pod svojim prezimenom.

– U javnosti je ostvarena kritična masa Krkobabića, koja je neophodan uslov da bi dinastija bila zvanično proglašena. Oni su, koliko je meni poznato, predali zahtev i očekujem da Skupština Srbije o tome raspravlja po hitnom postupku, najverovatnije pre rasprave o rebalansu budžeta” – rekao je Panjković za Njuz.

Prema njegovim rečima, Krkobabići takođe moraju da poseduju bar jedan fond, ali to ne sme da bude Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje.

– Fond mora da se istakne po dobrotvornom radu i pomaganju ljudima van same porodice, a jedan od uslova biće i da u naredne četiri godine u javni život uđe još jedan ili dva člana porodice Krkobabić – objasnio je sagovornik Njuza.

Nenad Milosavljević