Krst u Kraljevu biće prvi građevina koja će se videti iz raja
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

29. jul. 2015

Krst iznad Kraljeva biće vidljiv iz raja

KRALJEVO, 29. jul 2015, (Njuz) -Krst koji će biti podignut na planini Stolovi iznad Kraljeva predstavljaće jedinstvenu građevinu u svetu i biti jedini objekat na zemlji koji je vidljiv iz raja, kažu njegovi projektanti.

Biće to prvi takav poduhvat još od izgradnje Vavilonske kule i očekuje se da će izazvati veliku pažnju u Carstvu Božjem.

– Kineski zid je jedina građevina u svetu koja se može videti iz svemira, a Srbija će gradnjom krsta otići korak dalje i dobiti objekat koji je vidljiv direktno iz Carstva Nebeskog – kaže Ljubinko Kostić predsednik odbora za izgradnju krsta.

-To je osnosvni cilj ovog poduhavata i stručnjaci koji su radili na njemu su mesecima analizirali sve parametre kako bi krst ispunio svoju namenu. Pažljivo je izabrana lokacija na kojoj će biti postavljen, određene su dimenzije samog krsta i izabrani materijali koji garantuju vidljivost bez obzira na atmosferske prilike – rekao je on.

Graditelji ovog veličanstvenog krsta otkrivaju da će on služiti i kao svojevrstan odašiljač pomoću koga možemo zvati bestelesne sile u pomoć svaki put kada se Kraljevo i okolina nađu u nevolji.

– Zemljotresi, suše, poplave su prethodnih godina često pogađali naš kraj, a mi nismo imali adekvatan način da, u tim teškim momentima, prizovemo Gospoda u pomoć. Krst koji gradimo će poslužiti kao primopredajnik koji će sa jedne strane imati mogućnost sabiranja molitvi i njihovo prosleđivanje direktno ka nebu, dok će sa druge akumulirati božju blagodat i širiti je po okolini Kraljeva, a zatim i celoj Srbiji – objasnio je Kostić i dodao da su projektantni strogo vodili računa da dimenzije krsta budu što je skromnije moguće jer nisu želeli da raspiništvom i bespotrebnom grandioznošću izazovu bes među stanovnicima rajskih naselja.

Bojan Savić

 1. patrijota bez iskustva kaže:

  Nadam se da će pored krsta biti mesta za stiropor. Za one, koji čekaju na red…

 2. Patriota sa iskustvom kaže:

  Nije to nista, videcete vi kad napravimo Kraljevgrad. A napravicemo ga za inat.

 3. vladika valjevSki kaže:

  Molimo sve nezaposlene Kraljevčane da se mnogo ne mole Bogu za kišu, jer posle prve jesenje kiše ni obećane poplave neće da kasne.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Znaci vidljiv iz svakog budzaka Srbije!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *