Jedini način da se spreče došljaci iz Boleča, Malog Mokrog Luga i Konjarnika
njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

26. jun. 2015

„Krug dvojke“ podiže ogradu zbog pridošlica iz ostatka Beograda i Srbije

CENTAR BEOGRADA, 26. jun 2015, (Njuz)  – Žitelji beogradskog „kruga dvojke“ odlučili su da podignu žičanu ogradu visoku četiri metra kako bi se zaštitili od pridošlica iz ostatka Beograda i Srbije, saznaje Njuz.

– Svesni smo da je podizanje ograde nepopularna mera, ali to je jedini način da se zaštitimo od najezde najrazličitijih fizionomija, običaja i dijalekata koji ugrožavaju naš način života. Pokušali smo da o ovom problemu razgovaramo sa odgovornima iz opština sa kojima se „krug dvojke“ graniči, ali oni nisu pokazali spremnost da zaustave pridošlice koji masovno prelaze preko njihovih teritorija i doseljavaju se u strogi centar grada – rekao je Strahinja Hadži-Popović, zastupnik građana iz ovog beogradskog kvarta.

Hadži-Popović ističe da neke opštine poput Zvezdare i Voždovca ništa ne čine da zaustave migrante iz Boleča, Malog Mokrog Luga i Konjarnika koji poslednjih godina u sve većem broju stižu u „krug dvojke“.

– Mi smo svesni da ti ljudi dolaze iz pasivnih krajeva, ali nije fer da čitav teret njihove beogradizacije padne na „krug dvojke“. Sve smo pokušali da ih zaustavimo ali naši napori ostali su uzaludni, pridošlica je svakim danom sve više. Stižu pešice, autobusima, tramvajima, a ima primera da čak koriste i podzemni prolaz kod Vukovog spomenika. Nije isključeno da u narednim danima i potpuno zatvorimo granicu prema ostatku Beograda, ako je to uopšte Beograd – naglasio je Strahinja Hadži-Popović.

Bojan Ljubenović

 1. ariela kaže:

  Molim vas Hadži ovi ili oni da shvatite da ne dolaze samo u krug dvojke. ..ima ih i na Adi. ..dolaze nekom podmornic om. ..ne znam. Kažu da se okupaju a u stvari okupiraju. ..dođu i ostanu. .

 2. scoby kaže:

  A moglo bi i ovako: Srbi, poreklom sa Kosova, koji su sticajem istorijskih okolnosti sada na vlasti u Srbiji, podigli zid protiv prijema svih ostalih Srba u državne institucije.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Ne verujem da ce republicka vlada prihvatiti ovaj predlog gradskih vlasti. To bi urusilo njen tesko steceni ugled medju clanicama evropske unije i drugim perjanicama demokratije sa kojima je u tako dobrim odnosima!

 4. zoran kaže:

  Ову старограђанску иницијативу прати и резолуција Вукашина Ст. Карамарковића којом се осуђује разблаживање “плаве крви” београдске елите када је на хиљаде дама из круга двојке на превару раздевичено од стране брђана и варвара дошљака као и уметнички перформанс у којем ће потомци жртава лећи на трамвајске шине и отмено звиждукати шлагере…

 5. Zoin Mihailo kaže:

  Ko nije iz kruga dvojke – dvojka.

 6. vitez kaže:

  Đzej podržava ovakvu odluku.

 7. Annie kaže:

  Jeste carevi, vi sa news.net. Nasmejaste me bas bas slatko :)) Kad smo vec kod zidova, ja predlazem da u svakom gradu postoji jedan zid, tako bismo em pozaposljavali ljude sa biroa (lekare, farmaceute, profesore), em sacuvali jedinstvo i etnicki ponos svakog grada ponaosob ! Proglasimo migracije i tranzit stetnima ! :P

 8. zar je vazno ko je kriv kaže:

  Od Srbije ce za 10-15 godina da ostane taj krug i nazovi politicka elita . Ostali odlaze . I dobro je da je tako , pa neka se druze sami sa sobom .

 9. krug dvojke kaže:

  Mi smo svi odavno otisli … sad su to vasi preruseni koji dizu ogradu …

  1. Zar je vazno ko je kriv kaže:

   Ne znam ko je otisao al ovde ima jedno milion nezaposljenih, tako da ono. Ima tu jos prostora za odlaske. Evo ja prvi uskoro. A da sam taj sto dize zidove sigurno ne bi visio po netu nego bih sad bio na recimo Tajlandu, ili Majorci.

   P.S. I molim pazite da se prasici ne olade.

 10. Mizantropikus kaže:

  Od kad su nam zatvorili vojvode stepe, na vozdovcu vise nema tih problema.

 11. Stole kaže:

  Trebalo bi građani Srbije da skupe neku paru, pa da plate Amerima da bombama preoru krug dvojke . Čisto da se otarasimo šljama koji se tu naselio od 45-te naovamo, i već nam godinama pije krv, ali ne NJUZovski nego baš onako stvarno .

  1. khm kaže:

   Djindjicu, ti li si?

 12. beogradjanin kaže:

  hadzi srbine,pogledaj odakle ti potices pa onda pricaj za druge

 13. Aлокин kaže:

  И ми ћемо њима направити зид од живе ограде.
  Нека рачунају на нас.

 14. Nislija kaže:

  Strahinja, kad je vas otac, dosao u Bg tada je to bilo ok?

 15. voya montoya kaže:

  Da li je ovo gradjanski rat,samo neobjavljeni i n i č i m izazvan…Možda sve završi gde je i počelo…

 16. Данко Б. Марин kaže:

  Оп жица , жица – жицу Центра за културну деконтаминацију тресе некултурни вождовачки избеглица :-)

 17. zeljko kaže:

  zar najvece seljacine nisu bas u krugu dvojke,ja glasam za ogradu,iyolujmo seljacine i nabedjene Beogradjane po hjihovoj volji

 18. Maksa kaže:

  Ja se slazem sa gosp. Hadzi, ali samo pod uslovom da se iz kruga dvojke isele svi oni ciji dedovi nisu rodjeni u krugu dvojke. Takodje da se odmah vrati sva imovina predratnim vlasnicima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *