njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

15. aug. 2014

Kuća gospođe Lončarević na Dorćolu srušena dok je gospođa Lončarević bila u radnji

Obaveštenje o radovima je postavljeno nekoliko sekundi nakon što je gospođa Lončarević u papučama izašla iz kuće u kojoj je provela ceo svoj život

Obaveštenje o radovima je postavljeno nekoliko sekundi nakon što je gospođa Lončarević u papučama izašla iz kuće u kojoj je provela ceo svoj život

BEOGRAD, 15. avgust 2014, (Njuz) – Kuća iz 19. veka u Ulici kneginje Ljubice na Dorćolu, dom gospođe Snežane Lončarević (78), otišla je u istoriju dok je gospođa Lončarević bila u obližnjem supermarketu da kupi hleb i mleko, saznaje Njuz.

Investitor koji planira da na tom mestu izgradi trospratnu poslovnu zgradu je iskoristio potrebu gospođe Lončarević za svežim namirnicama i sravnio joj dom sa zemljom.

U komunalnoj policiji ističu da su investitoru napisali dve prekršajne prijave od po 10.000 dinara: zbog neobeleženog gradilišta i zbog prljanja javne površine.

– Ovo jeste težak prekršaj, jer vi rušite nekom kuću samo zato što je izašao na par minuta, a to je zabranjeno nakon 20 časova zbog buke – kažu komunalni policajci.

– Investitor je prijavio radove i dobio je i od Sekretarijata za urbanizam nalog za rušenje ako kuća bude napuštena duže od 10 minuta. Naravno, to se ne sme raditi tako da uznemiravate komšije, i zbog toga ova kazna – priča Nebojša Marjanović, gradski građevinski inspektor.

Obaveštenje o radovima je postavljeno nekoliko sekundi nakon što je gospođa Lončarević u papučama izašla iz kuće u kojoj je provela ceo svoj život, tvrde investitori.

– Stekli su se svi uslovi za postavljanje table i otpočinjanje rušenja. Ovde će biti izgrađen poslovno-stambeni objekat od 2.690 kvadrata, sa dve podrumske etaže, prizemljem i tri sprata u čeliku i staklu, ali tako da ne naruši postojeće okruženje – navodi inspektor.

Gospođa Lončarević je privremeno smeštena u dom za stara lica o sopstvenom trošku, nakon što je iz ruševina uspela da izvuče svoju staru deviznu štednju.

Viktor Marković

 1. Alek kaže:

  tekst je nejasan , zasto staroj zeni ruse kucu (u kojoj je provela ceo zivot), da li je ta kuca vec bila predvidjena za rusenje,kakvo pravo polaze investitor na tu parcelu,kako je moguce da se izda nalog za rusenje ako je kuca napustena duze od -pazi sad – 10 MINUTA i kakve su to nebulozne izjave tipa mozete da rusite neciju kucu ali da pri tom ne pravite buku i ne uznemiravate komsiluk , o kuda ide ovaj svet …

  1. Ivan kaže:

   Слабо познајете право. Руше јој јер има преко 80 година и зато што се никада није селила. Када се не селите више од 50 година имају право да Вам сруше кућу ако 10 минута нисте у њој.

   1. Alek kaže:

    dali si ti normalan? i ovi sto glasaju za tebe…

    1. Ivan kaže:

     Извини али не могу ти ја држати часове права!

    2. obavezno ime kaže:

     Dragi Alek, pišem ti ovo iako me nećeš razumeti: “Evropska Komisija ima određene standarde kada je pismenost u pitanju. Na primer, nije dovoljno samo znati sva slova alfabeta da bi se neko zvao pismenim. Tako je stvoren pojam funkcionalne pismenosti. To je, pojednostavljeno govoreći, pitanje da li razumete suštinu onoga što ste pročitali ili ne. Kada kažu da u Srbiji ima preko 60% posto funkcionalno nepismenih misli se baš na ovo prethodno rečeno. Tako da dragi Alek (vidi boga ti, isto kao premijer) ti si po svemu rečenom FUNKCIONALNO NEPISMEN pošto u tekstu NISI uspeo da shvatiš napredne literarne forme kao što su cinizam, satira i omiljena forma u Srba: ZAJEBANCIJA.
     Dakle, da ponovimo, ti i svi ostali koji se na ovom sajtu ozbiljno prime na vest su FUNKCIONALNO NEPISMENI.”
     Brojanje dotičnih počinjemo odmah!

  2. aleksandar kaže:

   brate prijatelju, ti nisi u toku ni sa pravom ni sa tehnikom:

   imas nove metode rusenja objekata ultrazvukom, kompletna
   zgrada se srusi BEZ UZNEMIRAVANJA KOMSILUKA, jer nikakvog
   zvuka ni nema. samo psi i macke mogu da cuju rusenje, jer je
   ultrazvucno.

   slavine, roletne, kupatilski elementi, radijatori, garnisne, namestaj,
   oluci, televizori, bela tehnika, cipke sa televizora, sve se nadje u sutu,
   netaknuto i neosteceno.

   dotle je svet stigao, i jedan od uslova prijema
   Srbije u EU je ultrazvucno demoliranje, a ne
   ovo seljacko sa bagerima kao sto je bilo nekad.

   1. Ivan kaže:

    Да али у оба случаја мора да се испуни услов да бар 10 минута ниси у кући. Такође ултразвучно рушење је забрањено ако у околини има бернандинаца јер им то ствара илузију да стиже јакак и оштра зима па крећу јако да копају по поду у жељи да се укопају, што после изазива хобловање паркета и мењање ламината, а сви знамо колико је све то канцерогено…

 2. Nesa kaže:

  Nisam teo,omaklo se.

 3. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

  Da li ste saznali da li je komunalna policija naplaćivala kazne za pešake koji nisu poštovali upozorenje istaknuto na ogradi tog gradilišta: “pešaci pređite na drugu stranu”?

 4. misterx kaže:

  Gospodja koja je izasla u papucama u kojima je provela ceo svoj zivot ima pravo na zalbu u roku od 10 min od pocinjanja gradnje.

 5. Svetislav kaže:

  Jasno je šta ste hteli da kažete, ali nije mi smešno. Mogu sutradan da dođu i na moju adresu.

 6. celtic kaže:

  Snežana je pokazala da je nekarakter i nečovjek. Svaka čast brzoj reakciji investitora, pa neće gospođa ponijeti kuću sa sobom u grob, valjda sve ima svoj kraj, pa i kuće!!!!

 7. arko kaže:

  Sagradi će još lepšu i još stariju.

  1. celtic kaže:

   Misliš na gramatiku?

 8. Kreten kaže:

  A odakle gospodji penzionerki za potrosacku korpus?

 9. Ministar kaže:

  Kako se pravilno kaze, zavod ili zahod za zastitu spomenika grada Beograda?

 10. peggy kaže:

  Sveu cilju da Beograd što pre počne da liči na Prištinu i ostale gradove po Kosovu i Albaniji. Tamo su već porušili sve starije od 15 godina i podigli te novogradnje u svim bojama i oblicima

 11. ema kaže:

  A otkud gospođi penzinerki pare kad ide u prodavnicu?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *