nazad na vrh

Kućni ljubimci proslavili kraj praznika u Srbiji

Labrador Oskar pretpostavlja da kućnim ljubimcima predstoji mirniji period, barem do Uskrsa

CELA SRBIJA, 14. januar 2015, (Njuz) – Oko 2.380.000 kućnih ljubimaca u Srbiji proslavilo je 14. januar, dan kada se završava proslava svih praznika u Srbiji, preneli su domaći mediji.

Mačak Raša iz Novog Sada kaže kako će strah od rafalne paljbe, petardi i vatrometa konačno moći da zameni periodom spokojnog kućnog života sa svojim najdražim vlasnikom.

– Nekako sam preživeo ljudsku Novu godinu i Božić, ali me je sinoćna proslava Srpske Nove godine potpuno paralisala. Zaboravio sam da ljudi slave Novu godinu i po julijanskom kalendaru, a otežavajuća okolnost je što živim pored crkve – kaže za Njuz mačak Raša koji dodaje da je od buke pirotehničkih sredstava dobio i par sedih dlaka na telu.

Labrador Oskar sa Novog Beograda kojeg su nedavno usvojili sa ulice kaže da je bio ubeđen da će se u kući osećati spokojnije nego na ulici, ali da ga je proslava praznika u Srbiji demantovala.

– Dok sam bio na ulici naslušao sam se svakojakih pucnjava, petardi i vatrometa i pravo da vam kažem od tad sam malo nagluv, ali me ni to ne sprečava da čujem kad grune neka petarda. Sinoć sam drhtao ispod stola kao prut, ali srećom, koliko mogu da vidim, nama kućnim ljubimcima predstoji mirniji period. Barem do Uskrsa – otkrio je labrador Oskar – Kraj praznika ću proslaviti u kući u krugu najbilžih vlasnika, a možda bacim i neku petardu u to ime – našalio se Oskar.

Psiholozi tvrde da je kod kućnih ljubimaca usled buke od pirotehničkih sredstava razvijen tzv. postpraznični sindrom (PPETS) i apeluju na vlasnike kućnih ljubimaca da bi bilo najbolje da ih zamene nekim životinjama koje slabije čuju, recimo ribicama.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Mačka mi imala nervni slom za prošli Božić i otad malo zanosi ulevo. Ja izađem da upozorim maloletnog komšiju da malo smiri, a on meni, “MURŠ SOTONJARO! PETARDOM DO HRISTA!!!”

 2. Naš labrador je stalno bežao pod krevet kada bi čuo petarde i pucnjavu iz komšiluka. Mnogo nam je laknulo zato što su završeni praznici. Društvo za zaštitu životinja bi trebalo da pokrene akciju da se izglasa zakon o zabrani upotrebe pirotehničkih sredstava.

 3. Eh kučići mačići, zahvalni bi bili za petarde i raketle
  da vidite sta je proslava nove godine u Kini…..

 4. Moje Zlo se nije bunilo (njemački lovni terijer, zove se Zlo), čak je uživao, a uskoro očekuje i dvije prinove. Av Cezare!!!!

 5. Ova pashcad nikad zadovoljna; avi znaju da mi pucamo samo u prazno; pitao bi ih da su u Vietnamu ili Kini, ili macke u Italiji, pa da njihovu novu docekaju na trpezi, u bukvalnom smialu te reci

 6. AV AV AV Bum TRAS!!!

 7. Oko praznika u Beogradu je skoro pa k'o u Bejrutu! Ha ha ha sa svih strana ‘bombe’.

 8. Garo, nemoj da se plašiš, prošlo je.

 9. Ako ne mozete da se odlucite izmedju psa i ribica onda nabavite morske pse i dresirajte ih tako da ne razlikuju svinjski but od bacaca petardi.

 10. “Dragi Dog end ket visperer, učini da zavolimo buku petardi, topovskih udara i svih drugih decibelnih jurišnika – srdačno tvoji Maza, Lunja, Tom i (greškom) Dzeri…

 11. 2.380.000 kucnih ljubimaca!
  Zar ima toliko penzionera u Srbiji?

 12. Од силних послова ,
  Старлета је пала,
  Њена љута маца,
  због тога се орундала.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix