Okupljeni građani zahtevaju da im država pokrije gubitke
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

22. dec. 2017

Kupci bitkoina protestuju ispred NBS, traže da ih država zaštiti

BEOGRAD, 22. decembar 2017, (Njuz) – Nekoliko desetina kupaca bitkoina protestovalo je danas ispred Narodne banke Srbije, tražeći da ih država zaštiti zbog strmoglavog pada vrednosti ove kriptovalute.

Kako saznaje Njuz, oni zahtevaju da ih primi guvernerka Jorgovanka Tabaković, od koje traže da država pokrije gubitke sa kojima se danas susreću.

– Bitkoin je u drastičnom padu, izgubio je oko 40 odsto vrednosti, što je gubitak na koji niko od nas nije računao kada je, pre samo nekoliko dana, čitao vesti o ljudima koji su na uloženih nekoliko stotina dolara danas milioneri – kaže Todor Nakić, koji je nedavno za 10 dolara kupio 0,00628 bitkoina, sa biznis planom da do sledećeg leta od toga kupi fijat punto 2015. godište.

– Država nije učinila ništa da nas zaštiti dok smo protekle dve nedelje kupovali bitkoine, ni na koji način nas nisu upozorili da bitkoini ne mogu da skaču u nedogled, zbog čega zahtevamo da nam refundira sve gubitke – smatra Dragan Canić, koji je uzeo kredit u švajcarcima da bi imao novca da kupi bitkoine.

– Ako je država u više navrata branila dinar u odnosu na evro, ne vidim zašto ne bi branila dinar u odnosu na bitkoin – dodao je on.

Iz NBS su poručili okupljenim građanima da će ih primiti krajem sledeće nedelje, samo da saznaju šta je to bitkoin.

Marko Dražić

 1. DrBre kaže:

  Sramota za Srbiju!!! Bezim odavde, idem u Nemacku gde me cene kao coveka!

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Najbolje je da preuzmu beogradsku jelku, koja je sad džabe i onda je utrape gradskoj vlasti za 83000 sledeće godine. Jedino će imati problema ako Beogradjani izadju na glasanje u martu. Al tako ti je sa investicijama, nisu sigurne ako nisu napredne!

 3. zivorad stankovic kaže:

  Bitkoini,Jorgovanka vec presavija Tabak!

 4. Malo mnogo kaže:

  Bitkoini su postali beskorisni isto kao senior kartice.Njihova prednost je jedino u tome što za njihovo posedovanje nije potrebno potpisati pristupnicu SNS.

 5. Daniel kaže:

  Pa jel vas Jorgovanka ili kako se vec zove terala da kupujete bitkonit-e ili ste sami hteli da se igrate brokera ?))) videli reklame i nasladili se video klipovima kako zive ljudi, pa bi braca hleba bez motike, ili posao bez znanja, preko babine linije kako vec inace ide u Srbiji ?!!! Lezis kuci a ono kape… kape… kape.. pa to bolje nego u serijama koje bez prestanka gledate umesto da procitate knjigu i pomognete svom mozgu da izadje iz MAGLE !!!!!

 6. voya montoya kaže:

  Zelenim vencem bruji…: coina,coina,obveznice,obveznice…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *