nazad na vrh

Kupci sa Aliekspresa iz Srbije krenuli da otkopavaju brod u Sueckom kanalu

SUECKI KANAL, 27. mart 2021, (Njuz) – Više stotina kupaca sa Aliekspresa iz Srbije stglo je danas u Egipat, gde će probati da pomognu da otkopaju i oslobode teretni brod Ever Given koji je već danima zaglavljen u Sueckom kanalu.

Ovi hrabri ljudi poneli su sa sobom ašove, lopate i motike, jer kažu da ne mogu da skrštenih ruku sede i čekaju da dani prolaze, dok na desetine brodova brodova sa najfinijom robom sa Aliekspresa stoje zaglavljeni.

– Malo me je obeshrabrila fotografija na kojoj jedan bager pokušava da oslobodi džinovski brod. Pogotovu što svakog dana treba da mi stignu neke bluetooth slušalice i robot usisivač. Pozvao sam nekoliko prijatelja, koji takođe čekaju razne pošiljke, jedan drvene naočare za sunce, drugi deset maski za telefon sa motivima Nindža kornjača, tako da smo uzeli šta smo od alata imali i momentalno krenuli put Egipta – kaže Zdravko Jović iz Čačka.

On kaže da situacija i dalje nije sjajna i da počinju da razmišljaju koja bi mogla da bude alternativa ako ne uspeju da oslobode gigantski teretni brod sa kontejnerima Ever Given.

– Važno je uvek imati plan B, tako da smo sinoć počeli da crtamo mesto na kom bismo mogli da počnemo da kopamo drugi Suecki kanal, tako da bih zamolio ostale dobrovoljce koji danas budu krenuli u Egipat da nam ponesu koji ašov više jer ima dosta da se kopa – apeloavo je naš sagovornik.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Brod možete da kopate, a za Kosovo nećete se borite. Ej moja Srbijo

  2. Eto, podseti me ovo, na epohalni pohod, na bedeme savsko-sabacke, vodo-privredne eparhije…!! One , vec istorijske 2014….Sva sreca da brodovi ne plove Gazivodama…nego i tamo pluta PET albanska-ambalaza…Naseg malog Sega-Sengena…Zivela sega Srbije…!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix