njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

29. maj. 2014

Kurir dobio licencu za širenje panike

...

BEOGRAD, 29. maj 2014, (Njuz) – Dnevni list Kurir dobio je danas od Vlade Srbije ekskluzivnu državnu licencu za širenje panike, saznaje Njuz. Delovanje ove licence stupa na snagu odmah, a vlada je Kuriru dodelila licencu po ubrzanom postupku, nakon višednevnih kritika građana na izveštavanje ovog medija.

– Danima se već čuju komentari zašto se privode građani zbog širenja panike na društvenim mrežama, a tužilaštvo ne reaguje na pisanje Kurira tokom poplava – izjavio je naš izvor iz Vlade Srbije koji je tražio da ostane anoniman – Ova licenca će zapušiti usta svim kritičarima, jer više neće biti ništa sporno u Kurirovom pravu da, prema potrebi, malo širi paniku među građanima – dodao je naš sagovornik i napomenuo da ova licenca važi retroaktivno i da stupa na snagu od 1. januara 2014. godine.

Urednik Kurira Saša Milovanović zahvalio se vladi na ukazanom poverenju, obećavši da će Kurir učiniti sve da opravda dodeljenu licencu.

– Sada konačno možemo da pišemo bez straha da će naš medij država ugasiti – kratko je izjavio Milovanović.Njegove kolege, urednici Informera i portala Telegraf, čestitali su Milovanoviću na licenci za širenje panike, ali su izrazili žaljenje što su njihovi mediji ostali samo na staroj licenci za širenje hvalospeva na račun članova vlade.

– Priznajem da sam očekivao da će i Informer dobiti licencu, mislim da smo učinili sve što je u našoj moći da je obezbedimo – izjavio je urednik ovog lista Dragan J. Vučićević – Moraću da pitam gospodina Aleksandra Vučića zašto nas je ona zaobišla, kada mi sad u nedelju bude gostovao u „Teškoj reči“. Ili, u slučaju da zaboravim, pitaću ga one tamo nedelje.

Marko Dražić

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Da Aleksandar Vučić isprdi Dragana J. Vučićevića iz svog čmara pošanji SMS na 1003!

  1. Krsta Cicvaric kaže:

   Pazi, da verujem da bi tako bilo ladno bi uplatio. Inace im nedam boba pisljivog u ruke. Zna se kako se to radi – sve bez lopova, tj drzave. Nije mi bilo tesko da sipam goriva i odem da odnesem i pomognem, a to slanje poruka je za botine koji “kritikuju iz fotelje druge koji kritikuju iz fotelje” haha.

  2. ja kaže:

   Bravo care!

  3. vita-brevis kaže:

   Vaš SMS će biti potvrdjen već prepoznatljivim smradom!

  4. Milan NBG kaže:

   Eeeeej! Pa ja uplatio i nije se to desilo :(

 2. Krsta Cicvaric kaže:

  Ovaj mr. Soon vucic je gori i od Erdogana i Kim Smor Jonga zajedno. Glumi petla po dvoristu i kljuca u njegove kokoske dok ne dodje sarplaninac. Onda krecu uzdasi i recenice koje pocinju sa “moramo” i “bice” dok lkima glavom svojima daljim gazdama.

  1. celtic kaže:

   Zar ne znaš da je Vođa i pijetao i šarplaninac istovremeno!

 3. Nesa kaže:

  Vlade prolaze,Kurir nikad.

 4. Nevena kaže:

  Nema mesta za njih u corci unapred su rezervisana mesta samo za ove gradjane sto seruju paniku po fejsbuku i tviteru

  1. scoby kaže:

   Koliko se ja razumem u napredno pravo (copyright: oliver antić), kompletna redakcija Njuza zajedno sa komentatorima potpada pod udar tzv. ”Zakona”.
   Neko vam zvoni na vratima?

 5. losho kaže:

  Zašto retroaktivno samo od početka 2014. god? Trebalo bi da važi od mnogo ranije:
  http://images6.kurir-info.rs/slika-300×380/naslovna-1344728489-197075.jpg

  1. Polovni Buntovnik kaže:

   To je bio drugi Kurir, preregistrovali su se u međuvremenu tako da formalno-pravno više nemaju veze sa starim kako ne bi plaćali odštete koje su im dosuđene.

 6. konkursevolim kaže:

  brisao bi dupe kurirom ali mi ostaju slova na guzi…..

  1. Ender kaže:

   100% je nekvalitetna štamparska farba. A i novine su na istom nivou.

   1. Mladjan Dinkic kaže:

    A kad se obrisem, ne znam sta je “moje” a sta je vec bilo na papiru!

  2. vita-brevis kaže:

   Nije guza problem, čoveče! Ostaju tragovi na duši! I, takooo, već četvrt veka!!!

 7. Svetlana kaže:

  Veliko je zlo u njima. Na žalost verujem da je ovo tek početak. Biće mnogo gore.

 8. Maja kaže:

  Od srca saljem cestitke uredniku Kurira, mog inace odavno najomiljenijeg informativnog casopisa, sa zeljom da i ubuduce nesmanjenom snagom ide u nove pobede. Da ima neke ovakve pesme, svakako bih je posvetila:

  “MY MIDDLE FINGER SALUTES YOU”

 9. ariela kaže:

  Da se slogiras od sabajle…čitaj Kurir…dobar je i kod pospanosti…naslov te razbudi odmah staneš na pola zeva a oči ti iskoče u momentu…zdravo je to.

 10. Simeon kaže:

  Kurir tu licencu ima oduvek. To sto u Kuriru moze da se vidi i procita proucava se na americkim univerzitetima, odsek psihologija medija. Nije dzabe njihova ambasadorka bas Kurir nahvalila, pre par godina.

 11. Mickey kaže:

  Ma “Kurir” su najzabavnije novine na celom svetu, pogotovo internet izdanje. Da se razumemo, clanci su im jeftini, ali komentari NEPROCENJIVI.
  Njuz je mala beba za njih, jos mnogo pasulja treba da pojedete da dostignete taj nivo, ako ga ikada dostignete :D

 12. himalajac kaže:

  samo je smrt je bila siguran posao u 20. veku.
  panika je preuzela primat u 21., to vec ceo moderan svet vec zna….i odavno praktikuje

 13. Strani Placenik kaže:

  E vala neka su je i dobili.
  Zasluzili su je potpuno.
  Pa tolike godine se bore za to.

 14. Nena kaže:

  Moja zelja je da sa ovakvim nacinom pisanja i sirenja mrznje i panike nestanu, ne samo Kurir nego i svi oni sa istim pisanim stvarima.Svi oni kojima je novac isprao mozak, koji ne vole ni sebe , a kamo li narod svoj. Ako ne znaju da ukazu na problem na krajnje jedostvan nacin, vec kao kokoske, ne mogu jutro docekati bez graje da prospu svoje otrove , bole je da ne postoj.I ovo tesko siromastvo bi bilo lakse podnositi.

Komentari su zatvoreni.