nazad na vrh

Kusturica imao košmar da je snimio film bez leteće mlade

Kusturica podsetio na svoju izreku: "besmislen si kao film bez leteće mlade" FOTO: Zoran Šaponjić / KURIR

TREBINJE, 15. avgust 2013, (Njuz) – Poznati režiser Emir Kusturica izjavio je kako je pre neku noć imao stavičan košmar u kojem je, pregledajući završeni i izmontirani svoj novi film “Na mlečnom putu”, u jednom trenutku shvatio da je zaboravio da snimi scenu u kojoj glavna glumica leti.

Kusturica kaže kako mu je dugo trebalo da se oporavi posle ove noćne more, ali da je srećom već danas na Zelengori snimao scenu u kojoj Monika Beluči u venčanici trči po livadi.

– Nakon što Monika pretrči livadu, treba da se pretvori u leptira i odleti. Tehničari su me ubedili da će sve ispasti kako treba, a za svaki slučaj sam navio podsetnik u telefonu da me za neki dan podseti da proverim da li ta scena stvarno postoji i u filmu – rekao je Kusturica, koji je podsetio na njegovu staru izreku “besmislen si kao film bez leteće mlade“.

Poznata italijanska glumica nije krila oduševljenje ulogom u novom Kusturičinom filmu. Ona je otkrila da je, čim ju je srpski reditelj kontaktirao, odmah pomislila da je njena karijera došla do tačke kada je vreme da se oproba u ulozi leteće mlade.

– Već godinama je moj san da postanem jedna od privilegovanih glumica koje lete u Kusturičinim filmovima – otkrila je Monika Beluči na tečnom italijanskom jeziku.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Kusturica je imao noćnu moru da je svoj film koji prikazuje underworld pogrešno nazvao “Underground”

 2. Dok ne dobijemo još jednu fotografiju novog ministra finansija, moramo da se zadovoljimo fotografijama Monike Beluči, kako poleće i sleće.
  Znam da reditelj ne voli da mu neko sugeriše, ali ako bi ubedio novog ministra da leti, to bi pored leteće Monike bilo mnogo uzbudljivo, jer Srbima treba ministar koji je u nivou Supermena, odnosno čoveka koji više leti nego što hoda.
  Još, ako bi se leteća Monika i leteći Lazar verili u filmu, to bi filmu dalu novu crtu kakvu do sada nismo mogli da vidimo u Kusturicinim filmovima.

 3. Jbš film bez Nikole Koja a tek bez leteće mlade…

 4. zluradi misevi, mozete samo da mu zavidite

 5. U Emirovoj operi u Parizu letela je Gorica Popovic! To je verujem bilo tehnički najzahtevnije…

 6. Monika je Monika, letela, neletela….

 7. miroslave vu… kako ono bese, koliko nagrada dobi za svoj rad?

 8. Čovjek svakako treba zaboravljati mnoge istine koje čuje,spozna,dozna!Jer ako uvaži nesumnjivu činjenicu (npr. da je umjetnost-ako je prava- hrana ljudskom duhu, poput npr, Kusturičinih filmova); a mrzeći iz nekih razloga izvjesna činjenična stanja, onda, ako, dakle, ne zaboravi,mora na remont znanja i misli, a to može dovesti do mentalnog poremećaja.Zato je potrebno živjeti sa mislima na koje je čovjek navikao i koje njeguje, pa makar bili u velikoj koliziji sa činjenicama! Npr. mnogi tzv. intelektualci iz Amerike vjeruju da su SAD oslobodile Evropu od nacizma, a prenebregavaju činjenicu da je 25 miliona Rusa poginulo za oslobađanje Evrope od nacizma i da je tadašnji SSSR oslobodio pola Evrope, ali su na kraju beznačajni pokreti otpora u pokorenim evropskim državama služili istoriografijama pod vodstvom Amera da budu uz SAD veći i (skoro jedini ) oslobodioci Evrope od nacizma.Zaborav će vjerovatno načiniti ubrzo priču da je Kusturica ustvari bio metalostrugar ili pekar , a ne filmski režiser(ili režiseronja kako to neke ideološke veličine iz ex Yu vole nazivati tvorca “Atizona drim”,”Život je čudo”(kritikujući ta 2 filma), a da te filmove nisu ni gledali,”jer su unapred znali da su loši”(?!). Prekognitivna stanja duha su čudo ,kao i sam život! Živjeli Kusturoljubci i Kusturoomrsci! Ma mogao bi i ja dodati:”Kusto jebote Mile Dodik, štaš s tom barabom,ajde amo među jarane(?!),derane(?!),partizane(?!) zvjezdaše(?!)među naše(?!)…daj budi onako kako ja želim da budeš,jer tako su i Hićo,i Stićo,i Tićo..voljeli bre…”

 9. Genijalan fokus na Ambroziju!
  Nego,kada će opet o novom ministru finansija?

 10. Ovaj od kako se zakleo da ce se povuci iz javnosti, ne skida se sa TV-a.

  http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=08&dd=18&nav_id=744014

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix