njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

15. aug. 2013

Kusturica imao košmar da je snimio film bez leteće mlade

Kusturica podsetio na svoju izreku: "besmislen si kao film bez leteće mlade" FOTO: Zoran Šaponjić / KURIR

TREBINJE, 15. avgust 2013, (Njuz) – Poznati režiser Emir Kusturica izjavio je kako je pre neku noć imao stavičan košmar u kojem je, pregledajući završeni i izmontirani svoj novi film “Na mlečnom putu”, u jednom trenutku shvatio da je zaboravio da snimi scenu u kojoj glavna glumica leti.

Kusturica kaže kako mu je dugo trebalo da se oporavi posle ove noćne more, ali da je srećom već danas na Zelengori snimao scenu u kojoj Monika Beluči u venčanici trči po livadi.

– Nakon što Monika pretrči livadu, treba da se pretvori u leptira i odleti. Tehničari su me ubedili da će sve ispasti kako treba, a za svaki slučaj sam navio podsetnik u telefonu da me za neki dan podseti da proverim da li ta scena stvarno postoji i u filmu – rekao je Kusturica, koji je podsetio na njegovu staru izreku „besmislen si kao film bez leteće mlade“.

Poznata italijanska glumica nije krila oduševljenje ulogom u novom Kusturičinom filmu. Ona je otkrila da je, čim ju je srpski reditelj kontaktirao, odmah pomislila da je njena karijera došla do tačke kada je vreme da se oproba u ulozi leteće mlade.

– Već godinama je moj san da postanem jedna od privilegovanih glumica koje lete u Kusturičinim filmovima – otkrila je Monika Beluči na tečnom italijanskom jeziku.

Miroslav Vujović

 1. Dejan kaže:

  Kusturica je imao noćnu moru da je svoj film koji prikazuje underworld pogrešno nazvao “Underground”

 2. Zoin Mihailo kaže:

  Dok ne dobijemo još jednu fotografiju novog ministra finansija, moramo da se zadovoljimo fotografijama Monike Beluči, kako poleće i sleće.
  Znam da reditelj ne voli da mu neko sugeriše, ali ako bi ubedio novog ministra da leti, to bi pored leteće Monike bilo mnogo uzbudljivo, jer Srbima treba ministar koji je u nivou Supermena, odnosno čoveka koji više leti nego što hoda.
  Još, ako bi se leteća Monika i leteći Lazar verili u filmu, to bi filmu dalu novu crtu kakvu do sada nismo mogli da vidimo u Kusturicinim filmovima.

 3. technocaja kaže:

  Jbš film bez Nikole Koja a tek bez leteće mlade…

  1. Misantropicus kaže:

   Nema Koja vremena, stalkuje ljude u centru usce.

 4. pravda kaže:

  zluradi misevi, mozete samo da mu zavidite

  1. Lucano kaže:

   Jer tako smo u mogućnosti.

  2. Miki kaže:

   Da, miševi zavide pacovu zato što ima veličinu.

   1. wolt kaže:

    Wolt te je stovorio miki,džaba si u gaćama svojih mozgojedaca,mačak Tom će te pojesti!

   2. wolt kaže:

    Pa žiudio bi ti da osjetiš tu veličinu ( a možda i žudiš) da je Kusturica isto što i ti (po se…..nom opredjeljnju)

  3. Aco kaže:

   Papak jedan znas li ti sta znaci zajebancija

 5. iva kaže:

  U Emirovoj operi u Parizu letela je Gorica Popovic! To je verujem bilo tehnički najzahtevnije…

  1. celtic kaže:

   Da, Gorica se popišala po gravitaciji!!!!

 6. himalajac kaže:

  Monika je Monika, letela, neletela….

 7. jadnici kaže:

  miroslave vu… kako ono bese, koliko nagrada dobi za svoj rad?

 8. wolt kaže:

  Čovjek svakako treba zaboravljati mnoge istine koje čuje,spozna,dozna!Jer ako uvaži nesumnjivu činjenicu (npr. da je umjetnost-ako je prava- hrana ljudskom duhu, poput npr, Kusturičinih filmova); a mrzeći iz nekih razloga izvjesna činjenična stanja, onda, ako, dakle, ne zaboravi,mora na remont znanja i misli, a to može dovesti do mentalnog poremećaja.Zato je potrebno živjeti sa mislima na koje je čovjek navikao i koje njeguje, pa makar bili u velikoj koliziji sa činjenicama! Npr. mnogi tzv. intelektualci iz Amerike vjeruju da su SAD oslobodile Evropu od nacizma, a prenebregavaju činjenicu da je 25 miliona Rusa poginulo za oslobađanje Evrope od nacizma i da je tadašnji SSSR oslobodio pola Evrope, ali su na kraju beznačajni pokreti otpora u pokorenim evropskim državama služili istoriografijama pod vodstvom Amera da budu uz SAD veći i (skoro jedini ) oslobodioci Evrope od nacizma.Zaborav će vjerovatno načiniti ubrzo priču da je Kusturica ustvari bio metalostrugar ili pekar , a ne filmski režiser(ili režiseronja kako to neke ideološke veličine iz ex Yu vole nazivati tvorca “Atizona drim”,”Život je čudo”(kritikujući ta 2 filma), a da te filmove nisu ni gledali,”jer su unapred znali da su loši”(?!). Prekognitivna stanja duha su čudo ,kao i sam život! Živjeli Kusturoljubci i Kusturoomrsci! Ma mogao bi i ja dodati:”Kusto jebote Mile Dodik, štaš s tom barabom,ajde amo među jarane(?!),derane(?!),partizane(?!) zvjezdaše(?!)među naše(?!)…daj budi onako kako ja želim da budeš,jer tako su i Hićo,i Stićo,i Tićo..voljeli bre…”

  1. Get a life kaže:

   Dao sam ti minus zbog količine teksta.

 9. Miloje kaže:

  Genijalan fokus na Ambroziju!
  Nego,kada će opet o novom ministru finansija?

  1. iva kaže:

   Na novim slikama koje su isplivale ludacki lici na Mr Bean-a (http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=08&dd=15&nav_id=743041). Novi film: Mr Beam postaje ministar finansija u vladi Srbije.

   1. Misantropicus kaže:

    Pre bi rekao da ima onaj zli pogled Crnog Guje. :)

 10. Kibo kaže:

  Ovaj od kako se zakleo da ce se povuci iz javnosti, ne skida se sa TV-a.

  http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=08&dd=18&nav_id=744014

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *