nazad na vrh

Kvalitet čitalaca sajta B92 naglo opao

Pad kvaliteta čitalaca nije se odrazio na kvantitet posetilaca sajta

BEOGRAD, 20. jul 2011, (Njuz) – Prema poslednjim statističkim podacima, trend opadanja kvaliteta čitalaca sajta B92 se nastavio i ove nedelje. Od menadžmenta sajta smo uspeli da saznamo da je kvalitet čitalaca počeo da opada u periodu kada je B92 promenila vlasnika, a samim tim i menadžment sajta.

Prema podacima koje smo dobili od izvora u toj kući, prosečan posetilac sajta B92 pre tačno godinu dana je bila osoba u kasnim dvadesetim, visoke stručne spreme, koja uživa u romantičnim šetnjama pokraj vode, dugim razgovorima o nastanku univerzuma, interesuje se za politiku i ne bi glasala ni za jednu političku opciju u Srbiji.

Danas je situacija nešto drugačija jer prosečni posetilac sajta varira od tinejdžera koji ne zna ništa o politici, uživa u neobaveznom seksu po haustorima i kratkim razgovorima o Seki Aleksić pa sve do sredovečnog neženje koji jedva sastavlja kraj sa krajem, ne interesuje ga politika i rado će glasati za neku od ponuđenih stranaka na sledećim izborima.

– Novonastala situacija nalaže da sadržaj sajta prilagodimo novoj vrsti čitalaca, tako da smo odustali od tekstova dužih od tri paragrafa koji govore o temama komplikovanijim od onoga što možete naći u crtanom filmu “Pepa prase”. Ako uporedimo naslove tekstova, tipičan naslov od pre godinu dana je glasio “Hijerarhija korupcije u gradskoj vlasti” dok je primer tipičnog današnjeg teksta “Koja vrsta penisa najbolje staje među koji tip grudi.” – rečeno nam je iz menadžmenta sajta B92.

Menadžment sajta tvrdi da nije zabrinut zbog naglog pada u kvalitetu čitalaca jer je sa druge strane kvantitet čitalaca ostao približno na istom nivou.

Viktor Marković

Tagovi: , , ,
 1. Pa, ovo je potpuno tacno, al’ jednako zabavno :)

 2. Dosadna vest,ovo je već poznato dugo vremena…Ali barem nisu spali na kvalitet vesti koji daje 24 SATA :)

 3. LOL ovo je jedno od onih istinitih? :D

 4. Ovo je potpuno tacno.

 5. S obzirom na stampedo dobrih novinara B92 kroz vrata te kuće (u jednom pravcu), izgleda da će na kraju ostati samo vedran martić da ugasi svetlo. I onaj koaksijalni kabl u koji je devedesetih ušla voda (kao muzejski eksponat).

 6. Ha, ha, ovo je suva istina. Gde odoše kvalitetni čitaoci??? Pa naravno, na njuz.net-u. Tu ima više istine. Satira leči. Lažne vesti su nam potrebne da bi smo bolje videli istinu.

 7. Ne valja kad naglo opada kvalitet… mnogo je bolje kad to ide malo po malo, skoro neprimetno… Ma ne mora ni da se priča o tome, vi to znate…

  • E pogledaj sad Ljiljana koliko imaš negativnih.
   Šta se dešava sa nama starim komentatorima.
   Zašto nas dislajkuju.
   Znaju li oni da mi od ovoga živimo.
   Živela sloboda
   Živeo Drug Tito.
   I drugarica Jovanka
   I drujarica Javorka
   I drugarica Jorgovanka
   Živelo sve na J
   Živelo moje ludilo

 8. Zar su oni nekada imali neki kvalitet, kako sadrzaja tako i citalaca?

  • …bar nekada, koliko mi je poznato, nisu u emisijima učestvovali likovi s neonacističkom retorikom, a i dopisnici (znam za jednog) provereni članovi
   neonacastičkih udurženja građana…

 9. Šarenica je zakon :D

 10. “Da su se tadasnji visokoobrazovani posetioci b92 nesto pitali,otisli bi i Srbi i Srbija u k. odavno”.
  E pa,pitali su se 10 god-i gde smo sad?

 11. Sjajno! Svaki put kad otvorim B92 vidim novi naslov sa “vagina, penis, seks, orgazam…”

 12. Protestujem protiv potpuno neopravdanog stavljanja Pepe Prase u negativni kontekst!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix