njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

13. sep. 2013

Lažni azilanti traže azil zbog mogućeg uvođenja viza Srbiji

Uvođenje viza glavni argument za traženje azila

BEOGRAD, 13. septembar 2013, (Njuz) – Nakon što je Evropski parlament usvojio predlog za uspostavljanje mehanizma koji omogućava da se Srbiji privremeno uvede viza zbog azilanata, lažni azilanti su najavili da će tražiti azil u zemljama zapadne i severne Evrope.

Kako kažu, na ovaj potez su se odlučili jer ne žele da budu taoci neodgovorne državne politike kakvu Srbija već duže vreme vodi, koja dovodi do ponovnog uvođenja viza.

Samir Bektašević, jedan od 489 lažnih azilanata koji su pre godinu dana vraćeni iz Švedske u izjavi za Njuz ističe da je uvođenje viza poslednja kap u prepunoj čaši.

– Za većinu nas je traženje azila po evropskim zemljama bio osnovni izvor prihoda. Posao lažnog azilanta uopšte nije tako atraktivan i lagodan kao što mnogi misle. Većina ljudi nema predstavu koliko problema za dobijanje azila imamo zbog loše reputacije Srbije– navodi Bektašavić.

– Uvođenje viza će nam potpuno upropastiti biznis. Za razliku od većine građana Srbije mi smo bar putovali i koristili taj bezvizni režim. Ako uvedu vize ostaje nam samo da tražimo posao u Srbiji, a da smo to hteli ne bi ni tražili azil – objasnio je on.

Bektašević je dodao da, ukoliko ne dobiju azil ostaje im samo jedna opcija.

– Uvek možemo da postanemo imigranti i tražimo socijalnu pomoć – smatra naš sagovorinik.

Soko Sokolović

 1. Himalajac kaže:

  Lanza valda srbije je obecavala da ce pod hitno resiti problem laznih azilanata , i spreciti uvodjenje viza nasoj zemlji

 2. aleksandar kaže:

  clanak nije los, ali sove objasnishe.

 3. Плодови гнева kaže:

  Данке, Цигани! (Они који не лете у небо, већ у Шведску.) Ко нормалан, иначе, иде у земље ЕУтаназије??

 4. aleksandar kaže:

  nikako da nas usere da clanovi nase vlade koji vec godinama zive od socijalne pomozi zapadnih zemalja jednom tamo i odu i ne vrate se…

 5. XXL kaže:

  Iz pouzdanih izvora saznajemo da su lažni azilanti aktivisti Obraza i DSS-a, koji sprovode akciju: Srbija međ’ šljivama. ,,Sad kad nema izbora i ne lepimo plakate po gradovima, i u vakumu pred Paradu srama, dok otadžbini drugačije ne možemo da se odužimo, javljamo se imperijalističkim zemljama s molbom za azil, da bi zaustavili dalje srljanje našeg naroda u tu izopačenu Evropu. To što se neki romi i albanci prijavljuju kao ugrožene manjine, je čista opstrukcija naše patriotske zasluge. Biti L.A. u današnjoj Srbiji je častan posao, rad na nacionalnom osvešćenju je imperativ savakog zdravorazumskog stvorenja. Od ulaska u EU, jedina gora star su ovi protivprirodni bludnici, koje će da ***amo dok im ne dođe iz dupeta u glavu i postanu prosvećeni ko Kačavenda i Pahomije

 6. Miloje kaže:

  Problem će ubrzo biti rešen-kolonozacijom Marsa…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *