nazad na vrh

LDP i DS počeli pregovore o cepanju buduće zajedničke stranke

Konstruktivni dogovori o cepanju buduće stranke

BEOGRAD, 29. oktobar 2013, (Njuz) – Čelnici Liberalno-demokratske partije i Demokratske stranke sastali su se juče kako bi započeli pregovore o cepanju zajedničke stranke koju planiraju uskoro da osnuju.

Rukovodstva LDP-a i DS-a zadužila su šefa poslaničke grupe demokrata Borislava Stefanovića i potpredsednika liberala Bojana Đurića da utvrde sve detalje oko raskida, za koji smatraju da će neminovno uslediti jednu, dve ili najkasnije tri godine nakon formiranja zajedničke stranke.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović zatražio je od aktuelne vlasti da raspiše vanredne parlamentarne izbore kako bi se LDP i DS što pre usaglasile oko detalja rascepa, jer “ako dogovor o zajedničkoj stranci ‘ne daj bože’ postane čvrst, posle može biti kasno za sprovođenje utvrđenog scenarija o svađi, međusobnom prepucavanju u medijama i konačnom razlazu ove dve stranke”.

– Liberalno-demokratska partija je stranka koja ima viziju i koja uvek razmišlja unapred. Lako je spojiti se sa drugom strankom, ali šta će biti kada dođe do razmirica, jer je logično da ne mogu dvojica da odlučuju o istim stvarima kao što to može jedan – rekao je lider LDP-a Čedomir Jovanović i dodao da je LDP stranka koja svojim iskustvom može doprineti da pregovori o raskidu budu što uspešniji.

Jovanović je dodao da razgovora o podeli buduće imovine neće biti jer će njegov udeo u novoj stranci, u vidu pokretne i nepokretne imovine, svakako biti veći od Đilasovog, ali da predmet razgovora mogu biti nazivi otcepljenih stranaka.

– Ime zajedničke stranke nije bitno, ali je bitno kako će se zvati otcepljene stranke jer može da se desi da, dok se mi prepiremo oko dogovora o cepanju, neko treći zauzme ime jedne od budućih razdvojenih frakcija po imenu Liberalno-demokratska partija – zaključio je Čedomir Jovanović.

Miroslav Vujović

 1. Samo se vi sprdajte, ali videćete kad obe odcepljene stranke lako prebace cenzus za par desetih delova procenta.

 2. DOP -Demokratska Opoziciona Partija

 3. za jedno 5-6 meseci bice pravo atomsko cepanje “te stranke” … kao cepanje atoma na elekrton i proton

 4. A zasto se ove obe stranke ne bi spojile sa SNS, pa da tako dobijemo Demokratsku Napredno Liberalnu stranku, ili DNLS, pa nek puknu dusmani!

 5. Ova dvojica ako nastave da se bave politikom bice uskoro najbogatiji ljudi na svetu celom . Samo da nam neukinu biro za zaposljavanje to nam je jedina nada , doduse i roditelji da nam zive kao kornjace nam je spas . Bar panzija stize .

 6. Cedo Jovanovic treba da izidje iz ldp-a i da udje sa gospodinom Vucicem u koaliciju i ondak ce njih dvojca moci da vode red i rad u Srbiji orjentisani ka Evropi i Americi. Ds je proslost dosta je Djilas bijo na vlasti, jedan strasno antipatican covek.

 7. A uspesne pregovore Ceda bi najradije proslavio cepanjem DS-a

 8. Jovanović je dodao da razgovora o podeli buduće imovine neće biti jer će njegov udeo u novoj stranci, u vidu pokretne i nepokretne imovine, svakako biti veći od Đilasovog, ali da predmet razgovora mogu biti nazivi otcepljenih stranaka.

  I ovde dolazi do razmirica na nivou “Ciji je veci”

 9. Zasto cepaju stranku na dve?! To je stvar proslosti u XXI veku smo, zasto se jednostavno ne kloniraju, pa klonove lepo u tu drugu stranku.
  K'o ovca Dolly.
  U Srbiji ima dosta ovaca da napune clanstvom i tu ‘kloniranu’ stranku.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix