njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

29. okt. 2013

LDP i DS počeli pregovore o cepanju buduće zajedničke stranke

Konstruktivni dogovori o cepanju buduće stranke

BEOGRAD, 29. oktobar 2013, (Njuz) – Čelnici Liberalno-demokratske partije i Demokratske stranke sastali su se juče kako bi započeli pregovore o cepanju zajedničke stranke koju planiraju uskoro da osnuju.

Rukovodstva LDP-a i DS-a zadužila su šefa poslaničke grupe demokrata Borislava Stefanovića i potpredsednika liberala Bojana Đurića da utvrde sve detalje oko raskida, za koji smatraju da će neminovno uslediti jednu, dve ili najkasnije tri godine nakon formiranja zajedničke stranke.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović zatražio je od aktuelne vlasti da raspiše vanredne parlamentarne izbore kako bi se LDP i DS što pre usaglasile oko detalja rascepa, jer “ako dogovor o zajedničkoj stranci ‘ne daj bože’ postane čvrst, posle može biti kasno za sprovođenje utvrđenog scenarija o svađi, međusobnom prepucavanju u medijama i konačnom razlazu ove dve stranke”.

– Liberalno-demokratska partija je stranka koja ima viziju i koja uvek razmišlja unapred. Lako je spojiti se sa drugom strankom, ali šta će biti kada dođe do razmirica, jer je logično da ne mogu dvojica da odlučuju o istim stvarima kao što to može jedan – rekao je lider LDP-a Čedomir Jovanović i dodao da je LDP stranka koja svojim iskustvom može doprineti da pregovori o raskidu budu što uspešniji.

Jovanović je dodao da razgovora o podeli buduće imovine neće biti jer će njegov udeo u novoj stranci, u vidu pokretne i nepokretne imovine, svakako biti veći od Đilasovog, ali da predmet razgovora mogu biti nazivi otcepljenih stranaka.

– Ime zajedničke stranke nije bitno, ali je bitno kako će se zvati otcepljene stranke jer može da se desi da, dok se mi prepiremo oko dogovora o cepanju, neko treći zauzme ime jedne od budućih razdvojenih frakcija po imenu Liberalno-demokratska partija – zaključio je Čedomir Jovanović.

Miroslav Vujović

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Samo se vi sprdajte, ali videćete kad obe odcepljene stranke lako prebace cenzus za par desetih delova procenta.

 2. ALEX kaže:

  DOP -Demokratska Opoziciona Partija

  1. iberlauf kaže:

   LSD-Liberalna stranka demokrata uz sadejstvo PCP-Partija cenjenih političara.

   1. aleksandar kaže:

    za dugu i srecnu zajednicu predlazem im
    rohypnol u industrijskim kolicinama

 3. himalajac kaže:

  za jedno 5-6 meseci bice pravo atomsko cepanje “te stranke” … kao cepanje atoma na elekrton i proton

 4. Zoran Mitrovic kaže:

  A zasto se ove obe stranke ne bi spojile sa SNS, pa da tako dobijemo Demokratsku Napredno Liberalnu stranku, ili DNLS, pa nek puknu dusmani!

 5. mirko kaže:

  Ova dvojica ako nastave da se bave politikom bice uskoro najbogatiji ljudi na svetu celom . Samo da nam neukinu biro za zaposljavanje to nam je jedina nada , doduse i roditelji da nam zive kao kornjace nam je spas . Bar panzija stize .

 6. Bratislava Peric kaže:

  Cedo Jovanovic treba da izidje iz ldp-a i da udje sa gospodinom Vucicem u koaliciju i ondak ce njih dvojca moci da vode red i rad u Srbiji orjentisani ka Evropi i Americi. Ds je proslost dosta je Djilas bijo na vlasti, jedan strasno antipatican covek.

  1. aleksandar kaže:

   samo da znas da te redovo plusujem ;)

 7. Pa kaže:

  A uspesne pregovore Ceda bi najradije proslavio cepanjem DS-a

 8. ehm kaže:

  Jovanović je dodao da razgovora o podeli buduće imovine neće biti jer će njegov udeo u novoj stranci, u vidu pokretne i nepokretne imovine, svakako biti veći od Đilasovog, ali da predmet razgovora mogu biti nazivi otcepljenih stranaka.

  I ovde dolazi do razmirica na nivou “Ciji je veci”

 9. majstorcina kaže:

  Zasto cepaju stranku na dve?! To je stvar proslosti u XXI veku smo, zasto se jednostavno ne kloniraju, pa klonove lepo u tu drugu stranku.
  K'o ovca Dolly.
  U Srbiji ima dosta ovaca da napune clanstvom i tu ‘kloniranu’ stranku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *