njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

05. sep. 2014

Lendrover testira novi model džipa na Ibarskoj magistrali

land rover 02

Da li će Lendrover izdržati test Ibarske magistrale?

LONDON/IBARSKA MAGISTRALA, 5. septembar 2014, (Njuz) – Poznata britanska fabrika terenskih vozila Lendrover uskoro će na tržište izaći sa novim modelom, a njegovo testiranje biće urađeno na Ibarskoj magistrali.

Ova firma je poznata po tome što svoje automobile podvrgava najstrožim testovima u ekstremnim uslovima pa se Ibarska magistrala nameće kao logičan izbor, kažu u toj firmi.

– Novi model će biti nešto najbolje što je industrija terenskih vozila do sada proizvela – kaže Džon Smit jedan od konstruktora novog modela – Naša firma strogo vodi računa o izdržljivosti automobila i testiranja koja ćemo sprovesti moraju to potvrditi. Prva ideja je bila da se testiranje vrši u prašumi Anazonije, ali smo želeli još ekstremnije uslove kako bi otklonili sve dileme u pogledu izdržljivosti našeg novog modela-objašnjava on razloge za ovu odluku.

Britanska vojska je zainteresovana za novi Landroverov model što proizvođaču nameće još rigoroznije standarde.

– Očekujemo da će naš novi model postati deo opreme specijalnih snaga britanske vojske, što iziskuje korišćenje specijalnih materijala i konstruktorskih rešenja. Standardi koje takvo vozilo mora ispuniti su izuzetno strogi. Ukoliko vozilo, prilikom testiranja, izdrži put od Beograda do Rudnika, a da mu pri tome ne stradaju trap, spone ili poluosovina, krenućemo u serijsku proizvodnju-zaključuje Smit.

Bojan Savić

 1. scoby kaže:

  Ako ovaj dzip izdrzi ceoni sudar sa kamionom (sto je najcesci slucaj na Ibarskoj magistarli), onda je polozio test.

  1. ja kaže:

   I moraju obavezno da voze tako da izgledaju “opasno”, da preticu kolone u svakoj krivini.

 2. ariela kaže:

  A prvo da stane kod “Ere”…malo se psihicki vozac pripremi za izazov koji ga ceka…pa mislim da se to podrazumeva…

  1. Joca kaže:

   Pa ne testira se vozac nego dzip. Ja bih inace ovaj posao prepustio doajenu srpskih magistrala, Mirku Alvirovicu.

   1. Mabus kaže:

    Pre će biti da je doajen srpskih reketaša sve ih je nadmašio majstorski.

 3. Zoin Mihailo kaže:

  Ukoliko Lendrover prođe sve kontrole na Ibarskoj magistrali, velike su šanse da mu dodaju posebnu oznaku, koja malo asocira na prijatelja Obamu:

  IBAMA

  (Ibarska magistrala)

 4. MRVOjed kaže:

  Uspece da stignu do cilja samo ako se opreme dovoljnim brojem crvenih za plave.

  1. Guslar Perun kaže:

   Izvini ali totalno si aut . Plavi odavno rade samo na one plavkasto zelene koje je nemoguce falsifikovati (tako je rekao Mladja tamburas a ja mu verujem) i prva cifra im je 5 pa nekoliko nula. Mislis li ti da plavi ne prate cenu jagnjetine i prasetine na Ibarskoj magistrali ? A uskoro ce i kupusijada u Mrcajevcima, zar treba da prljaju svoje masne prste tamo nekim crvendacima a toliko troskova imaju. Uvredices ljude ako im i onu koja vredi dve crvene ponudis, nemoj ti da se vozikas po magistrali , sve ces da nas obrukas.

 5. Polovni Buntovnik kaže:

  Sisice, nemaju mud… ovaj, hrabrosti da ga proteraju preko Banjice!

 6. XSX kaže:

  I treba da bude brži od sivog Audija A8

 7. nadžak efendija kaže:

  Nemojte ljudi, Velja i. se još nije smestio. Zovite Radomana da pokaže Beku kako se testiraju brze pruge Srbije

 8. Ja sam kaže:

  Juce uletoh u rupu na Karaburmi i puce mi sasija na Diani.
  Prijavih ostecenje u JKP ,,Beograd putu”, a oni mi odgovorisen da mogu slobodno da uzmem kofu sodera i popravim- rupcagu na putu. Kazu, Mali naredio da mora da se ustedi barem 50%, pa oni, pametnjakovici, krpe svaku pedesetu.

 9. Tagore kaže:

  Preko Ibra i Kosove do vrha hrama Ostroškog moga’ bi i magistralu i gume da otrca.
  Oj Moračo, preduboka vodo svih srpskih kolena širom gore crne!

 10. superhik kaže:

  Vlada Srbije prepoznala je investcioni potencijal ovakvih testiranja i iz tog razloga prekinula sve radove na auto putu prema Crnoj Gori sto je naislo na odobravanje crnogorskih zvanicnika zadovoljnih zbog novonastale privredne atmosfere koja ce u prvi plan izbaciti i potencijal njihovih drumova u ovoj novoformiranoj privrednoj grani

 11. Ivan_KS kaže:

  Obzirom da ništa nije savršeno i da uvek ima mesta za nadogradnje, poboljšanja i slično, predlažem im da ne gube vreme po laboratorijama, već da plate licencu za tristaća i pezejca, pa dobiju know-how bez preteranih troškova u istraživanje i razvoj… Tako bi i ovaj Landrover objedinio sve najbolje tehnologije, adekvatne uslovima puteva za koje je predviđen.

 12. Ivan kaže:

  Land Rover koji je prikazan na slici nema veze sa novim modelom tako da je to greska Nevidim razlog da Englezi testiraju na Ibarskoj stravi!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *