Mesijevi advokati smatraju da je u pitanju preoštra kazna
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

06. jul. 2016

Leo Mesi osuđen da 21 put gleda svoja finala sa reprezentacijom

BARSELONA, 6. jul 2016, (Njuz) – -Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi osuđen je danas pred španskim sudom na gledanje snimaka finalnih utakmica koje je odigrao braneći boje reprezentacije Argentine.

On je osuđen zbog utaje poreza, a kaznu će služiti zajedno sa svojim ocem Horheom za koga je sud utvrdio da je bio inspirator i saučesnik u prikrivanju Mesijevih prihoda.

– Leo Mesi i njegov otac su prekršili više poreskih zakona tako što su sakrili deo prihoda dobijen od prava na korišćenje njegovih fotografija. Sud je uvažio činjenicu da njih dvojica nisu ranije osuđivana i smatra da je ova kazna primerena učinjenom delu – kažu sudije koje su donele ovu odluku. – Mesi će sva finala koje je odigrao sa reprezentacijom Argentine morati da odgleda po 21 put, a za to vreme će imati sudski nadzor. Očekujemo da će ove mere imati vaspitni efekat i da će bitno uticati na promenu njegovog ponašanju u budućnosti – objašnjavaju sudije.

Sud je odbio predlog tužilaštva da za nadzor bude zadužen Kristijano Ronaldo jer smatra da bi to ipak bila prestroga kazna.

Leo Mesi je sa državnim timom Argentine odigrao tri finala Kopa Amerike i jedno finale Svetskog prvenstva. Svi ovi mečevi su završeni porazom njegovog tima zbog čega je nedavno odlučio da se povuče iz reprezentacije.

– Kazna je izuzetno teška i neprimerena učinjenom prekršaju – smatraju advokati Barseloninog asa – Gledanje svih tih utakmica može izazvati duboke traume i pogubno uticati na njegovu dalju karijeru, a to niko u Španiji ne bi voleo, bar dok Mesi igra za Barselonu- tvrde oni i najvaljuju žalbu. Advokati se nadaju da će Vrhovni sud Španije kaznu smanjiti bar za produžetke finala Svetskog prvenstva i penale protiv Čilea u poslednjem finalu Kopa Amerike.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ko mu je kriv. Da je karijeru, kojim slučajem, produžio u Srbiji – nikada, nizašta ne bi bio kriv!

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   PS
   Iako mu je opcija ponudjena, odustao je kada mu je objašnjeno da je to u Španiji ipak samo 21 put, a ako bude u Srbiji morao bi da gleda vučića 34% vremena na svim kanalima svaki dan!

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Ko mu je kriv. Da je karijeru, kojim slučajem, produžio u Srbiji – nikada, nizašta ne bi bio kriv!

 3. voya montoya kaže:

  Da li će u skladu sa presudom,biti u mogućnosti da poseti Mećavnik,ili fudbalski Nacionalni centar u Staroj Pazovi,a na poziv najfudbalskije asocijacije u Regionu???

 4. Alex kaže:

  Ko nema u nogama ima u očima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *