nazad na vrh

Linglong obećao svim medijima po dva Vijetnamca na poklon ukoliko prestanu da pišu o fabrici

Sara Nikolić/A11
FOTO: Sara Nikolić/A11

ZRENJANIN, 19. novembar 2021, (Njuz) – Kompanija Linglong saopštila je danas da će pokloniti po dva Vijetnamca svim medijima u Srbiji koji prestanu da pišu o dešavanjima u fabrici guma.

Direktor ove kompanije Džao Hongtao, u izjavi za Njuz istakao je da Linglong na ovaj način želi da pokaže da je spreman na saradnju sa medijima i da nema šta da krije.

– Pozivamo sve medije da nam se jave i da odaberu po dva primerka vijetnamskih radnika za sebe. Mi ne želimo da se mešamo u rad medija i zbog toga želimo svakome, ko bude zainteresovam, da pružimo mogućnost da sam izabere Vijetnamce, a mi ćemo se pobrinuti za njihov transport – istakao je Hongtao.

– Verujemo da će ovaj naš potez pokazati i koliko cenimo radnike iz Vijetnama jer ne bismo poklanjali nešto za šta ne smatramo da ima određenu vrednost. Ujedno želim da poručim radnicima koji ne budu izabrani da to što ih mediji nisu uzeli čak ni kao poklon na najbolji način pokazuje šta zapravo misle o njima i da zbog toga nema potrebe da na bilo koji način komuniciraju sa novinarima – rekao je direktor kineske kompanije.

Hongtao je dodao i da će Linglong svim vijetnamskim radnicima obezbediti nove papuče jer kompanija smatra da je apsolutno neprihvatljivo da oni zimu dočekaju u starim papučama.

Nenad Milosavljević
Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ni vama ni ostalim medijima u Srbiji ništa ne verujem, kada su u pitanju radnici iz Vijetnama. Dok na Pinku ne čujem glas istine, novopostavljenog HaHaHa glasnogovornika SNS sve primam sa skepsom.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix