njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. okt. 2011

Lobisti iz SAD plaćaju Srbiji da ih ne angažuje

Lobisti odustali kada su shvatili koliki ih posao čeka u Kongresu SAD

VAŠINGTON, 29. oktobar 2011, (Njuz) – Predstavnici „Podeste grupe“, koje je Vlada Srbije angažovala da lobira za interese Srbije u SAD, odlučili su da prekinu saradnju i ponudili su našoj zemlji plaćanje od 150.000 dolara mesečno, samo da ih ne angažuje u narednih deset godine, saznaje Njuz iz Vašingtona.

Prema prvobitnom ugovoru, Vlada Srbije je ovu lobističku kuću plaćala 100.000 dolara mesečno, ali su predstavnici „Podestal grupe“ ubrzo shvatili da im se posao ne isplati.

– Kada smo sve stavili na papir, sabrali i oduzeli sve stavke koje se očekuju od nas prema potpisanom ugovoru od 1. oktobra ove godine, ustanovili smo da je 100.000 dolara mesečno jako malo za ono što se očekuje od nas. Zapravo, toliko je mnogo posla da ni dvostruko veća suma ne bi bila dovoljna. Kako je bilo teško da se ugovor raskine, ponudili smo naš novac nazad, i dodatnih 50.000 na mesečnom nivou u narednih deset godina, samo da nas više ne angažuju srpske vlasti – objašnjava za njuz Džek Dalton, predstavnik „Podesta grupe“.

Ova čuvena lobistička kuća će, po svemu sudeći, ipak imati klijenta sa ovih prostora, jer se očekuje da prihvate ponudu Kosova od 60.000 dolara mesečno, koja je bila poslata početkom prošle godine.

– Istina je, ponudu Kosova smo držali u stand-by aranžmanu, pošto je finansijski bila daleko slabija od srpske. Međutim, kada uporedimo količinu poslova i finansije, dolazimo do činjenice da je ponuda Kosova daleko prihvatljivija za nas, jer faktički, za Kosovo ne moramo ništa da radimo, već je sve urađeno. Možda eventualno okrenemo jedan-dva telefona mesečno i to je to – zaključuje Džek Dalton.

Uroš Bogdanović

REKLAMA: Knjiga koja bi već bila hit da je izašla pre Sajma knjiga. Njuz.net predstavlja “Ovo nam možda nije trebalo”

 1. Nije kaže:

  Tjah… Nije smešno :(

 2. snezana kaže:

  Bravo Urke :)

 3. Tagore kaže:

  Tačnije “Crna Kuća” je obogaćena srpskim poklonom od 100.000 US$ za lobiranje pašnjaka i trave.
  Prvoplaćini korak je dostignuće srpskog državljanina, 23-godišnjeg Mevlida Jašarevića, zvanog ‘al-Wahhabiyya’, koji je pucao na vrapsce nedaleko od Sandžaka iz razloga što su srali po zidovima tamo neke američke ambasade i time šibnuo srpski ugled u svetu zaostalih nacija.
  Srbin ‘al-Wahhabiyya’ je u proteklom danu kraj srpske Ilidže miroljubivo bazario udžbenike na bošnjackom jeziku za osnovno novopazarsko obrazovanje u medresi tolerancije ramazanskih dana.
  Rezultat lobiranja: Sandžak 1 – SAD 0, plaćeni boravak u “no man's land”, tri dnevna obroka u “Holiday Inn” i “krčma na putu za Tenesi”.

 4. wwwlado kaže:

  НАјновија вијест Миле Ђукановић се прогласио за Цара Срба ,Грка и Бугара , а предсједник владе Чедомир Јовановић , Ова два Српска најмудрија политичара рекли су да је овај потез сасвим логичан у односу на њихову досадашњу политику , да су уствари увијек томе тежили .

 5. himalajac kaže:

  ko kaze da niko u vladi ne ume da zaradi novac.
  treba angazovati i ostale lobisticke firme, pa mozda ispadne da nam amerikanci placaju penzije

 6. Aleksa kaže:

  …zaključuje Džek Dalton.

 7. ministar kaže:

  jbt…

  smjesno da, al kad bolje razmislim svaki vas text uvijek najezi…

  samo naprijed!!!

 8. Tagore kaže:

  How to hit a lob, (teniski izraz)?
  Poslao Tony Blair svastiku da lobira Muslime u korist GB.
  Vratila se novinarka Lauren Booth rečima: “I'm now a Muslim. Why all the shock and horror?” (She is the sister-in-law of former British prime minister Tony Blair.)

  Od lobiranja do konvertisanja i nama bi moglo svašta da se dogodi.

 9. Aleksandar kaže:

  Не знам зашто Албанци плаћају 60.000 када Влада у Београду за њих одрађује тај посао без новчане надокнаде и много квалитетније, уз то можда повремено од наших добију и по које извињење што Срба има још на Косову.

 10. scoby kaže:

  E, sto se ne ugledaju na konjuzina, covek radi za dz!

 11. Арса kaže:

  Уколико се и у Америци пословање врши на “буразерски” начин као код нас, онда би наша власт требало да се обрати лобистичкој агенцији коју води Аварел Далтон – ту би разумевање било обострано ;-)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *