Premijer Orban se nada da će ova odluka otkriti pravo lice demokratske Mađarske
njuz-autor

AUTOR: MarkoKovac

14. sep. 2015

Mađarska donela odluku da izgradi prihvatni centar za izbeglice na teritoriji Srbije

BUDIMPEŠTA, 14. septembar 2015, (Njuz) – Vlada republike Mađarske je sinoć, nakon petočasovnog zasedanja, donela odluku da odobri izgradnju velikog prihvatnog centra za izbeglice, na teritoriji Srbije, negde u okolini Beograda.

Posle brojnih prigovora i zamerki od strane evropskih parlamentaraca na prilično hladan stav zvanične Budimpešte prema migrantima iz Sirije, mađarska vlada je kasno sinoć održala hitnu sednicu iza zatvorenih vrata i donela odluku za koju smatraju da će “obradovati mnoge evropske zvaničnike i promeniti sliku o Mađarskoj kao negostoljubivoj zemlji.”

– Usudio bih se da kažem da smo doneli istorijsku odluku! – izjavio je predsednik mađarske vlade Viktor Orban i dodao: – Čvrsto rešeni da razuverimo sve naše dežurne kritičare i pokažemo pravo lice demokratske Mađarske u kojoj je poštovanje ljudskih prava iznad svega, odlučili smo da svim izbeglicama iz ratom zahvaćenih područja otvorimo vrata našeg novog prihvatnog centra koji ćemo vrlo brzo izgraditi na teritoriji Srbije.

Upitan da nešto više kaže o tačnoj lokaciji na kojoj će se prihvatni centar graditi, premijer Mađarske ostao je zagonetan.

– Nama je apsolutno svejedno gde će u Srbiji biti smeštene izbeglice. Mislim da bi konačnu odluku o lokaciji ipak trebalo da donese sama Srbija, kao ozbiljna i suverena zemlja. Naš predlog je da to bude u neposrednoj okolini Beograda. Glavni grad Srbije je poznat kao grad otvorenog srca za sve, čuven po noćnom životu i ludom provodu. Ali ako Srbija smatra da može da obezbedi neki adekvatniji prostor za prihvat migranata, mi ćemo je snažno podržati u tome. Jedini naš uslov je da centar bude na srpskoj teritoriji, i udaljen minimum 100 km od graničnog prelaza Horgoš – Roszke.

Marko Kovač

 1. Рубљов kaže:

  Након ове ванредне идеје која сублимира све европске вредности којима тежимо, наш суверени премијер који је суверен колико и Србија, после седмочасовног заседања са самим собом где је било и тешких речи, аргумената за и против, упадања у реч, шизофрених цепања, где су се лицем у лице нашли колерик, сангвиник и меланхолик и развили посебан однос ЛУД – ЗБУЊЕН који је одмах дао резултате, донео је одлуку да се у прихватниом центру СРБИЈА засади једна шљива чија ће крошња и хлад бити прихватни центар у прихватном центру – сви срби под шљиву, а свим другима Србија на вољу и комоцију…

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Ako ceo Beograd na vodi stranog partnera kosta 22000 eura onda je potez Madjarske vlade logican posto je jedan sabirni centar daleko manja (samim tim i jeftinija) investicija. A Srpska vlada je za investicije uvek otvorena.

 3. voya montoya kaže:

  madjarski karavan je srpski ideal karaktera,tvrd,dimljen,brandiran,ukusan sta vise ko domaci, em profit…

 4. voya montoya kaže:

  Kad će kraljevina smoupravljača doneti Odluku .Kad Orlovi slete …

 5. bezimeni kaže:

  Ako im ovo prođe neću više ići u Segedin da kupujem salamu i sir

 6. Александар Хејтер kaže:

  Орбан је овим хуманим гестом бацио рукавицу у лице свим дежурним пљувачима његове политике. Верујем да ће Вучко као најЈевропљанин да отвори не један него три прихватна центра и тако покаже да смо лидер у региону и по количини мазохизма. А после ће коначно опет прорадити Шенген зона а и земље као што су Аустрија и Немачка могу коначно да врате војску са граница. ЕУ нема алтернативу!

  1. haha kaže:

   Sta jedan? Daj pet! Ili pet, ili nijedan!

 7. Sanja kaže:

  I Budimpesta je grad otvorenog I velikog srca, poznat po nocnom zivotu pa gradite prihvatni centar tamo. Lako je biti demokrata na tudjim ledjima. Sirite demokratiju u Madjarskoj, a Srbiju ostavite vise na miru.

 8. mixon kaže:

  Šta se lože ti Mađari, oni misle da nešto tu kontrolišu, a ne znaju da su samo mirođija u čorbi od fekalija koju zakuvavaju Vašingtonski, Moskovski i Briselski kuvari. Jednu dooobru porciju te čorbice su spremili za Srbiju i sada će naš šef sale sa novim uputstvima od vrhovnog kuvara objasniti kako se ona najbolje konzumira. “Dok plivate do grla u čorbi od g….a, ne talasajte mnogo, da se ne nagutate … “

 9. milan (nisam odavde) kaže:

  Kada se Kita rovicka, u panici, obratila svojim poslodavcima u NATO- u, oni su joj rekli da nista ne brine. To je samo prva transa kredita stigla na naplatu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *