Migranti u prilici da podignu ogradu koja će Mađarsku štititi od migranata
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

24. jun. 2015

Mađarska ponudila migrantima posao na izgradnji zida na granici sa Srbijom

BUDIMPEŠTA, 24. jun 2015, (Njuz) – Mađarska je ponudila svim migrantima, koji su se preko Srbije uputili ka ovoj zemlji, posao izgradnje žičane ograde na mađarsko-srpskoj granici, javljaju strani mediji.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da je vlada došla na ovu ideju kako bi ubrzala gradnju ograde koja će biti dugačka 175 kilometara.

– Čeka nas veliki posao, a nemamo vremena za raspisivanje tendera i slične procedure. Migranata ima sasvim dovoljno da dugačku ogradu visoku četiri metra izgrade za nekoliko dana. Radi se uglavnom o skromnim ljudima koji ne traže skupe nadnice. Na ovaj način bi se spojilo lepo i korisno, jer bismo mi dobili zid na granici kojim će migrantima biti blokiran prolaz, a migranti bi sebi obezbedili pare za plaćanje smeštaja u Srbiji – rekao je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je rekao da ovim gestom Mađarska pokazuje da je zemlja otvorena za sve migrante koji žele da se zaposle na izgradnji ovog kapitalnog projekta.

– Optužili su nas da smo na bilbordima poručili migrantima da ne oduzimaju poslove mađarskim građanima, a mi ih upravo nudimo njima. Ko to želi, moći će i da volontira kako bi stekao radno iskustvo za težak period koji je pred njim, kada se bude smucao po okolnim zemljama, koje nisu Mađarska – zaključio je mađarski ministar spoljnih poslova – A jeste Srbija – dodao je on.

Mađarski ministar je dodao da za migrante neće biti nikakvih uslova, osim onog da će, dok grade zid, morati sve vreme da stoje sa srpske strane granice “jer nije lepo okretati leđa zemlji koja im je ponudila posao”.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Mislim da je ovo jedinstvena prilika da se obnovi, nekad jaka, srpska brodogradnja pa da se emigranti transportuju recnim putem, gde nece biti ograde!

 2. technocaja kaže:

  Ovog trenutka dok kucam komentar, u Srbiji o trošku države boravi 35 000 migranata, Crveni Krst im dostavlja hranu, većina ima smeštaj po azilima. Neka Vučić iz svog džepa plati hranu za sve te muslimane koji nas okupiraju, ne želim da novac od poreza koji plaćam ide za hranu tim ljudima, i ovako ne znam šta se sa tim novcem događa. Mađari ne greše sa tom ogradom, mi grešimo što ne uradimo to isto dole na jugu sa susednim državama Kosovom i Makedonijom, a od skoro kako vidim i Bugarskom.

  Država nije amortizovala izbeglice iz Bosne i Hrvatske a kamo li sa Kosova a već nas zatrpavaju nove mustafe a susedne države podižu bodljikave žice da ih zaustave.

  Vučiću – duvaj ga lažovčino

 3. zoran kaže:

  Проблем ће бити у томе што ће се велики број грађана Србије пријавити за посао на изградњи ограде и статус емигранта јер оно што им се нуди далеко превазилази стандард који имају у својој домовини…Смуцати се около – звучи као испуњење “европског сна” за просечног Србина, а приде штогод појести и попити и имати посао -ихааахаај!!!! Жељни свега, Срби ће градити ограду са обе стране истовремено, смуцаће се од немила до недрага, од данас до сутра, спојиће лепо и корисно…
  Ја сад одох до Боговађе, постајем СИРИЈСКИ КОПТ и чекам да изјавим нешто за други дневник, “вучићу педеру”- то је прво што сваки емигрант научи на српском језику…Дакле : “вучићу педеру!, вучићу педеру!…

 4. cuvar kaže:

  Jos da Vulin bude poslovodja,pa da nas bog vidi!

 5. samo_kazem kaže:

  Ovo bi bilo smešno da se slična situacija već nije dogodila. Mnogi ljudi u Americi su osuđeni za malverzacije prilikom izgradnje zida između SAD i Meksika jer su u tom “projektu” korišćeni imigranti iz Meksika. Naravno, nisu bili prijavljeni i bili su mizerno plaćeni.

 6. Nemaju pojma kaže:

  Ovi madjari neiskusni nek pitaju Nemce ili Kineze kako se pravi zid

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *