nazad na vrh

Makedonac zamolio prijatelja iz Srbije da mu objasni situaciju u Makedoniji

Milan je svom prijatelju Vlatku iz Makedonije detaljno pojasnio situaciju u Makedoniji

SKOPLJE/BEOGRAD, 1. maj 2017, (Njuz) – Vlatko Stojčeski (42) iz Skoplja pozvao je danas svog prijatelja Milana Dobrojevića (41) iz Beograda sa molbom da mu ovaj pojasni šta se trenutno dešava u Makedoniji, javljaju domaći mediji.

Vlatko kaže kako danima nije mogao da shvati ko je protiv koga, a ko za koga, ko koga podržava, a ko koga ne u Makedoniji, pa je morao da pozove nekoga iz Srbije.

– Od kada su neki ljudi upali u parlament, a ispostavilo se da su bliski vlastima, i napali članove opozicije, koji su želeli saradnju sa Albancima, sa kojima su isti oni iz vlasti već sarađivali, ništa mi više nije bilo jasno. Od rođenja živim u Skoplju, ali, verujte mi, ne mogu da pohvatam ko je tu na čijoj strani. Srećom da imam dosta prijatelja u Srbiji koji su eksperti za društveno-politička pitanja širom sveta, pa sam okrenuo Milana sa kojim se znam još iz vojske. Za divno čudo, on mi je sve potanko objasnio u par rečenica i sada mi je sve mnogo jasnije – prepričava Vlatko.

Vlatkov prijatelj Milan tvrdi kako informisanost stiče dugim proučavanjem statusa na društvenim mrežama.

– Za razliku od nekih lakše razumljivih tema, poput puštanja Haradinaja na slobodu ili Bregzita, za ovu mi je trebalo skoro sat i po da je proučim i tek tada potpuno ovladam njome. Otišao sam na 4, 5 statusa kod svojih prijatelja na Fejsbuku, potom povezao sve to sa nekim Vučićevim govorima i ubrzo Vlatku do tančina objasnio situaciju u njegovoj državi. Sada se mogu smatrati ekspertom za zbivanja u Makedoniji – otkrio je Milan.

Ovaj poznavalac prilika u Makedoniji otkrio je za Njuz kako će uskoro gostovati i u jednoj televizijskoj emisiji i govoriti o situaciji u Severnoj Koreji, koju je podrobno izučio nakon čitavog popodneva provedenog na društvenim mrežama.

Miroslav Vujović

  1. Opozicija je, pokusajem saradnje sa opozicijom, pocinila veleizdaju!!!
    To je dozvoljeno samo vlastima…

  2. cela vlada srbije je sastavljena od ovakih eksperata koji sve znaju (osi sta se desava na ulicama Beograda i Kosovu)

  3. Jer mu je prijatelj Haradinajev Srbin ?

  4. Poznaju se iz vojske jedino ako su u vojsku isli sa 14 godina :)

  5. E ovako.Dve makedonske partije su u sukobu zato što je ova što je bila na vlasti dosta krala,pa bi sada na vlast ova druga da krade i ona.One su u tolikoj zavadi da bi se pre udružile sa crnim djavolom (albancima),nego da se bilo šta dogovore.Albanci su podmitili američku administraciju pa će uvek biti na strani koja dobija.Po drugoj teoriji u toku je sukob dve vrste vanzemaljaca koji su izabrali Makedoniju jer je antička država,a po teoriji dr Miroljuba Petrovića u korenu svakog sukoba je sukob masona i jezuita,ko je ko u makedonskom društvu još neznamo.

  6. Steta sto su nam Albanci preoteli taktiku,koju smo mi strateski osmislili!!!Svi Srbi u jednoj drzavi je nas plan,jos iz osamdesetih…Zato Milana treba shvatiti kao ozbiljnog analiticara,kako Makedonci ne bi ponovili nase ,pocetnicke greske, iz prvog poluvremena poluraspadnja…

  7. Жими киров знаеш ти шо се дешава во Македонија гледај си ти вашето гајле а за кај нас ич кур да не ве боли што се дешава.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix