U Skoplju se plaše kako će glasiti ime ako i naredi referendum propadne
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

01. okt. 2018

Makedonija menja ime u Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija U Kojoj Je Propao Referendum O Imenu

SKOPLJE, 1. oktobar 2018, (Njuz) – Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija primorana je da, nakon neuspelog referenduma o promeni imena, promeni ime u Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija U Kojoj Je Propao Referendumom O Promeni Imena U Severna Makedonija.

Podsećamo da, iako je oko 92 odsto od izašlih građana na referendumu glasalo za ulazak zemlje u NATO i EU i za promenu imena u Severna Makedonija, zbog slabe izlaznosti referendum ipak nije uspeo.

– Prema dogovoru sa Grčkom, u slučaju neuspelog referenduma, moramo da dodamo taj ishod u imenu države. Nažalost, javlja se problem kako će ime Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija U Kojoj Je Propao Referendum O Promeni Imena U Severna Makedonija stati na table na putevima i televizore tokom Eurosonga, a plaši me šta će se tek desiti ako nam bude propao i drugi referendum u budućnosti – kaže makedonski premijer Zoran Zaev.

S druge strane, u Grčkoj bi narednog vikenda trebalo da se organizuje referendum sa pitanjem “Da li ste zadovoljni što je u Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji U Kojoj Je Propao Referendum O Promeni Imena U Severna Makedonija propao referendum o promeni imena?”.

Kako nezvanično saznajemo, Makedonija ima još jednu šansu za uspeh dogovora između grčkog i makedonskog premijera – da makedonski parlament Sobranje usvoji dogovor o promeni imena, ali ako većina poslanika i to odbije, ime države će zvanično morati da glasi Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija U Kojoj Je Propao Referendum O Promeni Imena U Severna Makedonija A Ni Sobranje To Nije Usvojilo.

Miroslav Vujović

  1. svejk kaže:

    Grešite kada tvrdite da je propao referendum. To je isto ko izbori koji nikada nisu propali nego su političari svečano objavili da su pobednici. Tako smo pobedili i NATO u zadnjem ratu, a s obzirom da se živo meso još može prodati na svetskim klanicama, mladi ljudi u Srbiji ovih dana počinju da dobijaju pozive za vojsku.

  2. Miloš kaže:

    Pa svima je jasno da se u bivšoj jugoslovenskoj republici ignoriše glas stanovništva. Zapad ima svoj plan i program i bez obzira na mišljenje stanovništva oni će terati svoje i naći načina da preko svojih plaćenih političara koje su doveli na vlast , svoj plan i ostvare. Sve što budu mogli pokrašće i prisvojiti – OČERUPATI , a kada više ne bude ničega ostaviće to isto stanovništvo da živi u bedi i neznanju. To je realnost bolesnika . Ovo je samo okupacija u savremenom obliku.

  3. Miloš kaže:

    Komentar sam poslao ali ga niste objavili !? Kome je to na čast ?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *