nazad na vrh

Makedonija menja ime u Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija U Kojoj Je Propao Referendum O Imenu

Screenshot
U Skoplju se plaše kako će glasiti ime ako i naredi referendum propadneFOTO: Screenshot

SKOPLJE, 1. oktobar 2018, (Njuz) – Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija primorana je da, nakon neuspelog referenduma o promeni imena, promeni ime u Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija U Kojoj Je Propao Referendumom O Promeni Imena U Severna Makedonija.

Podsećamo da, iako je oko 92 odsto od izašlih građana na referendumu glasalo za ulazak zemlje u NATO i EU i za promenu imena u Severna Makedonija, zbog slabe izlaznosti referendum ipak nije uspeo.

– Prema dogovoru sa Grčkom, u slučaju neuspelog referenduma, moramo da dodamo taj ishod u imenu države. Nažalost, javlja se problem kako će ime Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija U Kojoj Je Propao Referendum O Promeni Imena U Severna Makedonija stati na table na putevima i televizore tokom Eurosonga, a plaši me šta će se tek desiti ako nam bude propao i drugi referendum u budućnosti – kaže makedonski premijer Zoran Zaev.

S druge strane, u Grčkoj bi narednog vikenda trebalo da se organizuje referendum sa pitanjem “Da li ste zadovoljni što je u Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji U Kojoj Je Propao Referendum O Promeni Imena U Severna Makedonija propao referendum o promeni imena?”.

Kako nezvanično saznajemo, Makedonija ima još jednu šansu za uspeh dogovora između grčkog i makedonskog premijera – da makedonski parlament Sobranje usvoji dogovor o promeni imena, ali ako većina poslanika i to odbije, ime države će zvanično morati da glasi Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija U Kojoj Je Propao Referendum O Promeni Imena U Severna Makedonija A Ni Sobranje To Nije Usvojilo.

Miroslav Vujović

  1. Grešite kada tvrdite da je propao referendum. To je isto ko izbori koji nikada nisu propali nego su političari svečano objavili da su pobednici. Tako smo pobedili i NATO u zadnjem ratu, a s obzirom da se živo meso još može prodati na svetskim klanicama, mladi ljudi u Srbiji ovih dana počinju da dobijaju pozive za vojsku.

  2. Pa svima je jasno da se u bivšoj jugoslovenskoj republici ignoriše glas stanovništva. Zapad ima svoj plan i program i bez obzira na mišljenje stanovništva oni će terati svoje i naći načina da preko svojih plaćenih političara koje su doveli na vlast , svoj plan i ostvare. Sve što budu mogli pokrašće i prisvojiti – OČERUPATI , a kada više ne bude ničega ostaviće to isto stanovništvo da živi u bedi i neznanju. To je realnost bolesnika . Ovo je samo okupacija u savremenom obliku.

  3. Komentar sam poslao ali ga niste objavili !? Kome je to na čast ?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix