nazad na vrh

Mali najavio da će tužiti plagijatora koji mu je pisao doktorat

beograd.rs
FOTO: beograd.rs

BEOGRAD, 17. maj 2019, (Njuz) – Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će podneti tužbu protiv plagijatora koji mu je pisao doktorat, kao i da će tražiti novčanu nadoknadu zbog narušenog ugleda.

Mali je tom prilikom istakao da je šokiran činjenicom da su ljudi koji pišu drugima doktorske disertacije za novac spremni na ovakve podvale.

– Kada smo se dogovarali za pisanje doktorata obećano mi je da ću dobiti autentičan naučni rad. Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi neko kome plaćam da mi napiše doktorat mogao ovako da me obmane. Ovo je zaista sramota i šalje lošu poruku svim ljudima koji žele da kupe akademsko zvanje – izjavio je Mali.

– Šokiran sam činjenicom da je on tako bezočno prepisao tuđi rad, kao i da se nije potrudio da makar promeni font rada koji je prekopirao. Daću sve od sebe da plagijator koji je napisao moj doktorat snosi posledice i da više nikada nikome ne napiše disertaciju – napomenuo je ministar finansija.

Mali je dodao da će, ako mu ovaj doktorat bude osporen, dobro razmisliti kome će poveriti pisanje sledećeg doktorata.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. mali ništa ne treba da brine – jer kad on stavi fantomsku, a SNS na vlasti, nema te naučne zajednice koja će mu bilo šta osporiti!

    • Šta više, za očekivati je da će, po hitnom postupku, biti izabran za prepisnog člana Akademije!

  2. Kod nas se izgubila granica između Njuz.net zezancija i pravih vesti:)

  3. Kanda si škrtario Mali, malko platio a puno pokr'o, eee dobro se dobrim vraća…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix