nazad na vrh

Marko Đurić stigao u Beograd u policijskom vozilu na kojem na 21 jeziku piše “Kosovo je Srbija”

Natpisi na policijskom vozilu su originalni i ranije su se nalazili na vozu

BEOGRAD, 26. mart 2018, (Njuz) – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić stigao je kasno večeras u Beograd u policijskom vozilu na kojem je na 21 jeziku napisana parola “Kosovo je Srbija!“.

Đurić je u Beograd stigao nakon što su ga kosovske specijalne jedinice ROSU uhapsile, a ubrzo potom i deportovale do administratvnog prelaza Merdare, gde ga je preuzela srpska policija.

Vlada Srbije saopštila je da je Đuriću pripremila specijalno vozilo za povratak u znak podrške jer je pokazao izuzetno herojstvo.

– Đurić je otišao na Kosovo i tako dokazao da je Kosovo neotuđivi deo Srbije i da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost naše južne pokrajine. To što su ga posle malo uhapsili, ne govori o tome da Kosovo nije Srbija već da su Albanci u ogromnom strahu. Oni su na jednog Đurića poslale nekoliko desetina vojnika, a plašili su ga se čak i dok je nosio lisice na rukama, pa su zato gledali da ga se što pre otarase da ih ne bi uspavao svojim monotonim govorom – rekao je za Njuz izvor iz Vlade koji je želeo da ostane anoniman.

Natpisi na policijskom vozilu su originalni i nalazili su se na vozu koji je prošle godine bio poslat na Kosovo, a u unutrašnjosti su umesto tradicionalnih srpskih ikona, koje su vremenom propale, izlepljeni veliki posteri predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Vučić je poručio da će svi biti procesuirani,danas vozi našeg nejakog Marka a od sutra to će vozilo služiti kao opomena “teroristima”.
    Slično kao smrtonosni vic!

  2. Gde je tu Šomi Vacić?!

  3. Fala Bogu da je ustopirao nesto,nakon pobednickog uzdizanja palca iz borbenog vozila…!! Nicim izazvane, batine i teror globalnog sistema lokalnih bandita je izdrzao,malo otekle,ali hladne glave…U 12 :44 ,danas, vec se program nastavlja,uz moto dana: I Kosovo,i Rusija…

  4. Mora da je Vučić bio mnoooogo zauzet, kad je glavnu ulogu u ovoj farsi, dogovorenoj među koalicionim partnerima, dao Đuriću. Ipak, lepo je malo osvežiti glumište…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix