nazad na vrh

Mats Vilander prebačen da vodi vremensku prognozu

Vilander na svojoj novoj poziciji

PARIZ, 8. septembar 2016, (Njuz) – Nakon još jedne pogrešne procene uspeha Novaka Đokovića, menadžment Eurosporta odlučio je da prebaci Matsa Vilandera na mesto voditelja vremenske prognoze.

Slavni teniser, koji je do skoro imao ulogu stručnog komentatora u teniskoj emisiji Eurosporta, prebačen je na novu poziciju, jer, prema rečima menadžmenta “njegov procenat uspešnih prognoza odgovara nivou meteorologa”.

– Mats Vilander pogađa kako će Novak proći na nekom turniru otprilike onako kako meteorolozi pogađaju da li će za mesec dana pasti kiša ili ne. Takoreći ne može vola da ubode. Kao da gleda u nebo i na osnovu toga nagađa, tako da je idealan za vremensku prognozu, kaže za Njuz direktor programa Eurosporta Džon Piplmetar – Sada će, nakon što promaši prognozu, barem gledaoci moći da se naljute na njega iz nekog konkretnog razloga, na primer što im je upropastio piknik, dodaje on.

Stručnjaci se slažu da Vilander ima moć predviđanja rezultata “na nivou ćorave koke”.

– Vilander je poslednji put pogodio da li će Đoković izgubiti još onomad kada je Đoković poslednji put izgubio. To je na nivou statističke greške, baš kao i vremenska prognoza, napominje Džon Mekinro.

Vilander kaže da će se truditi da opravda poverenje koje je dobio.

– Postojala je šansa da poboljšam svoj procenat time što ću nekad prognozirati da će Đoković da pobedi, ali to bi bilo previše lako. Umetnost je ubosti kada će da izgubi, a ako uvek kažem da će da izgubi, za mene je to što bi mladi rekli “sigurica.” U vremenskoj prognozi ću nastaviti istom logikom, samo što ću sada korisiti meteorološke izraze poput “Šanse da kiša padne i da Đoković pobedi su mestimične”, ili “na severu zemlje su šanse za pad Đokovića sa prvog na bilo koje druge mesto 10 posto”, dodaje slavni prognozer.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
  1. Totalna budala koju Srbi bez ikakve potrebe vise komentarisu nego Djokovica.

  2. Vrh :-)

  3. Vremenska progonoza na RTS-u. U glavnom gradu bice uglavnom oblacno, kisa ce padati uglavnom popodne. Pogledajte .
    Vilander- Glavni teniser sveta ce opet pobediti na glavnom turniru, koji se igraju uglavnom popodne, a protivnici ce gubiti
    uglavnom u dva seta.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix