njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

04. maj. 2017

Medicinski fakultet u Beogradu preseljen u Nemačku

BEOGRAD, 4. maj 2017, (Njuz) – Medicinski fakultet u Beogradu od danas je preseljen u Berlin i predavanja će se od narednog semestra održavati na njegovoj novoj adresi u Krojcbergu, saznaje Njuz.

Dekan Medicinskog fakulteta dr Nebojša Lalić kaže da su ovakvu odluku doneli kada je postalo jasno da svi studenti, profesori i osoblje ovog fakulteta želi da se preseli u Nemačku.

– Imali smo sednicu Saveta fakulteta na kojoj smo razmatrali kako bismo najbolje mogli da svoje studente pripremino za život u Nemačkoj. Prvobitna ideja je bila da im uvedemo obavezan nemački na svim godinama studija, ali smo od toga odustali jer nam je bilo jasno da to nije dovoljno. Drugi predlog je bio da uvedemo polaganje prijemnog i diplomskog na nemačkom, ali nam je i to delovalo kao nedovoljna priprema. Treća ideja je bila da se sva predavanja, vežbe, ispiti i konsultacije vrše na nemačkom, da bi u sred rasprave jedan moj kolega rekao “A, zašto ceo fakultet ne bismo prebacili u Nemačku?”. Njegov predlog je jednogasno usvojen – kaže dekan i napominje da je fakultet brzo našao jedno napušteno skladište, da su uspeli da u rekordnom roku isele skvotere i da su krenuli da ga renoviraju. On dodaje da će, ako zgrada u Krojcbergu ne bude mogla da primi sve studente, otvoriti jedno krilo u Norveškoj.

Kako Njuz nezvanično saznaje, ovo bi mogao da bude tek početak selidbe medicinskih radnika u Nemačku. Do kraja godine selidbu su najavili i Domovi zdravlja Vračar, Palilula i Zvezdara. Ipak, kako bi olakšali svojim pacijentima dolazak na kontrole, ovi Domovi zdravlja će biti preseljeni na jug Nemačke, na potezu između Minhena i Nirnberga.

Marko Dražić

 1. zoran kaže:

  Samo ne zaboravite da ostavite broj računa i željeni iznos koji treba da vam (redovno) iz državnog budžeta uplaćujemo!

 2. NS kaže:

  Ja sam V godina na tom fakultetu i ne znam da li da budem ponosan ovom izbacim ili da me je sramota. Najbolje bi bilo da mi celo zdravstvo, ustvari ne, celu Srbiju prebacimo u Nemacku. Da prihvatimo sve njihovo, njihov mentalitet, njihovu himnu, grb, sva njihova obelezija, i sve ostalo… A kod nas neka dodju Albanci, neka prave svoju zemlju, i bicemo savrseno srecni! Treba da bude sramota svakog ko je tako nesto uopste i pomislio! Svi oni tamo, nazovimo “profesori” trebaju da se potrude sve uce svoje studente najbolje sto mogu, da rade svoj posao najbolje sto mogu. Da napravimo mi ovu nasu zemlju najbolje sto mozemo jer cemo samo tako ziveti lepo… A ne da trcimo u drugu zemlju trazeci neku srecu…Da to tamo valja, Shana bi to radio a ne bi zaposljavao nase ljude…. SRANOTA!

  1. Djoka Djokovski Fon Djokohauzen kaže:

   Odbili ti vizu, jel?

 3. Ja sam kaže:

  Pa sta!?!?
  Ima i nas ko da leci…doktori nesa, mali, sapic…
  A nezaposleni predsednik toma, magistar grobljanskih radova, zadovoljno trlja ruke. Posao sa mrtvima ce da mu zivne i procveta.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  A kako su tek popucali od zavisti svi dekani mega/sega fakulteta, koji bi se isto tako rado tamo preselili, al ne ispunjavaju tamošnje kriterijume. Doduše, ako se svi pravi fakulteti presele, njihovi ,,puleni” na vlasti će ih proglasiti za državne institucije i obrazovanje u Srbiji će postati pravo napredno obrazovanje!

 5. Maksa kaže:

  Zašto u nemačku a ne u ameriku…tako da se nikad ne vrate a mi ćemo se snaći. ..a studenti naši gde će oni sve moraju nemcima platiti ODAKLE PARE BREEEE …koće vas profesore platiti mi NEEEENEK vam plate švabe za njih radite…

 6. Malo mnogo kaže:

  Ima i nas ko da leči,imamo bioenergetičare,kostolomce,bele magove,baba vračare,vidovnjake,Nadu Macuru…

 7. peric kaže:

  Odlazeci premijer pozdravlja selidbu fakulteta, osoblja i pacijenata sa S.Venca, Vracara i Starog Grada u Nemacku, sa porukom – dobar izbor, ali ja cu ipak posele u Svicu, reko mi ortak da je tamo bolje.

  1. Tarmi Ricmi kaže:

   Jeste bolje!!! Pozdrav iz Bad Ragaz-a!

 8. Lekar kaže:

  Toliko je tužno da čak nije ni smešnjikavo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *