njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. maj. 2021

Medicinski fakultet uvodi katedru za SMS

BEOGRAD, 25. maj 2021, (Njuz) – Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu najavio je uvođenje katedre za SMS, saopštio je danas dekan fakulteta profesor doktor Nebojša Lalić.

On je za Njuz izjavio da se katedra uvodi na inicijativu Ministarstva zdravlja jer je lečenje SMS-ovima metod koji u Srbiji ima sve veću primenu.

-Proces je u toku, imamo podršku Ministarstva prosvete i verujemo da će faluktet doboti akreditaciju za planirani program do nove akademske godine. Očekujemo da će interesovanje budućih studenata za ovu katedru biti veliko. SMS poruke su osnova srpskog zdravstva i zbog toga je neophodno da što pre krenemo sa obučavanjem budućeg kadra koji će naše građane lečiti na taj način – istakao je profesor Lalić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar smatra da će ova katedra doprineti tome da još veći broj građana bude izlečen SMS porukama.

-Smatram da će osnivanje ove katedre biti značajan iskorak u srpskoj medicini. Mi kao zemlja imamo jako bogato iskustvo u primeni SMS poruka kod najtežih bolesti i verujem da će ova katedra doprineti tome da počnemo i neke lakše slučajeve lečimo pomoću mobilnog telefona. Već sada sa ponosom mogu da kažem da ćemo kroz par godina imati prvu generaciju specijalista smsologije – rekao je Lončar.

Kako Njuz nezvanično saznaje Nemačka je već pokazala interesovanje za buduće diplomce katedre za SMS.
Soko Sokolović
  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Vidim da su ministarstvo zdravlja i ministarstvo prosvete već dali saglasnost za ovaj projekat. Al dok ministarstvo finansija ne odredi koliko će oporezivati ovaj vid lečenja, od celog projekta neće biti ništa!

  2. Malo sam se rasplinuo kaže:

    Na sajtu sms.gov.rs piše da možete putem sms da dobijete i vakcinu! Dovoljno je da pošaljete tekst poruke sa slovom vakcine koju zelite i kad dobijete: k za kinesku, a za astrazeneky, s za sputnik, f za Fajzer! Kad dobijete povratni sms vi ste prakticno vakcinisani! I ne samo to, prvi član porodice može da prosledi taj sms ostalim članovima, pod uslovom da i on hoće tu istu vakcinu, i tako prakticno cela porodica postaje imuna na najnovije mutacije kovida uključujući i dvostrukog muranta iz indije! Digitalizacija je majka!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *