Premijer Vučić je poslove medija do sada obavljao besplatno
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

08. mar. 2017

Mediji strahuju da će zbog Vučićevog odlaska sa vlasti morati sami da uređuju program

BEOGRAD, 8. mart 2017, (Njuz) – Vlasnici medija u Srbiji sa strepnjom očekuju rezultate predsedničkih izbora jer strahuju da bi poraz Aleksandra Vučića značio povratak u vreme kada su bili prinuđeni da sami uređuju program. Ovakav rasplet događaja bi primorao medije da angažuju veći broj saradnika i tako značajno povećao troškove rada.

– Poznato je da državna televizija već godinama kuburi sa finansijama. Dovijamo se kako znamo i umemo, a Vučićeva pomoć našoj informativnoj redakciji je izuzetno dragocena – priča generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević – Zahvaljajući njegovoj pomoći, uvek znamo koji prilozi treba da se nađu u vestima, koje političare zovemo u studio što svima nama olakšava svakodnevni posao. Ukoliko bi Vučić izgubio na predsedničkim izborima, a potom napustio i premijersku funkciju to bi bio veliki udarac za Javni servis. Bili bismo primorani da zaposlimo još urednika i spoljnih saradnika, a sve to prilično košta. Premijer Vučić sada sve te poslove obavljao besplatno, sa strašću i uz velika lična odricanja na koja, mislim, nije spreman nijedan kandidat na predsedničkim izborima – objasni je on razloge svoje zebnje.

Sa njegovim mišljenjem se slažu i urednici štampanih medija koji se nadaju da do ovakvog raspleta ipak neće doći.

– Novine u Srbiji posluju u veoma teškim uslovima i svaki novi udar mogao bi dovesti do kolapsa medijske scene. Vučićev doprinos uređivačkj politici je nemerljiv i znatno olakšava funkcionisanje većine redakcija. Promena vlasti u ovom momentu je nešto najgore što može da nam se desi jer bi većinu medija ostavio bez važnog oslonca i verovatno doveo do njihovog gašenja – ispričao nam je Ratko Dmitrović, generalni direktor Kompanije Novosti.

Većina vlasnika i zaposlenih na televizijama sa nacionalnom frekvencijom ističu da je za ovakvo stanje kriv aktuelni zakon koji im nalaže da predsednički kandidati budu podjednako zastupljeni tokom kampanje. Priznaju i da ih samo strah od zakonskih sankcije primorava da promovišu i druge kandidate, uprkos svojoj želji da Vučiću ustupe kompletan medijski prostor i tako mu osiguraju pobedu koja bi garantovala njihov opstanak na surovom tržištu.

Bojan Savić

 1. Miki kaže:

  Dnevnik a i kompletan informativni program RTS-a je mnogo gledaniji otkako ih je kupio PINK. Sto jrs jes.

 2. Igor kaže:

  Kako bi onda Informer objavio da je juče u jednom neimenovanom mestu svih 5 simpatizera SNS iz jedne cetvoroclane porodice dobrovoljno dalo blizu 40l krvi, što se smatra i najefikasnijom promocojom stranke…humanim širenjem zdrave i prekopotrebne naprednjačke krvi.

 3. Ja sam kaže:

  Gomila preplasenih, bezlicnih, bezumnih, bezkicmenih, silikonisanih, nadamacurisanig, leontinisanih, sarapisanih, amidzisanih, malosinisanih, vucicisanih, pinkisanih, milomirisanih,farmisanih, sorajisanih, vukstankovisanih idiota, sa karicevom zelenom salatom umesto mozga.

 4. haha kaže:

  E, a zamislite samo taj horor da upalite TV, a tamo nema Vucica i melodramatike.

  1. scoby kaže:

   Kao budjenje iz hipnotickog sna…

 5. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa ovaj urednik ne zna o čemu priča, jer od kada je On bio ministar ,,za štampu”, a pogotovo od kada je ministar za sve, zakon i sve ostalo nikako ne mogu da se nadju u istoj rečenici. Ajde sasvim ozbiljno – da li iko može da se seti vremena pre njega i da li iko može da zamisli vreme posle njega?!

 6. Strani Placenik kaže:

  Strah je bespotreban.
  Dovesce Vucic pre njegovog odlaska Dragana J Vucicevica za Ministra informisanja.
  Bice nam kao u bajci.

 7. Coa kaže:

  Kamo srece da RTS ode u stecaj, a Pink da bankrota

 8. Zoran kaže:

  Imao sam prilicno visoko misljenje o vama u Srbiji dok vam nije dosao Vucic.

 9. Radovan kaže:

  kakvi ste vi obožavaoci gluteusnih mišića aleksandra v., naročito direktor javne kuće rts-a.vi ste sramota za novinarsku struku

 10. Tom kaže:

  Nema raznoga za zabrinjavanje novi premije će preuzeti taj posao na sebe a moguće je da i stari ostane veoma aktivan

 11. Aleksandar Hejter kaže:

  А шта је рекао Деран Млатић и чувени истраживачки новинар који је открио све Вучићеве афере, Брљкица Стенковић.

 12. Sasa kaže:

  Bice dosadno bez Vucka. Volim da se dosadjujem.

 13. Sp kaže:

  “I”nformer sve više i više podseća na pit-bula, koga gazda hrani isključivo sirovim mesom i koji polako prerasta i rasu i ogradu, koja ironično čuva naivne gradjane od besnog psa, iza koga lebdi zlobni smešak preko naočara, ispod obrva.

 14. Maksimilijan kaže:

  Нема нм друге него да се солидаришемо и сви да гласамо за Вучића.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *